”Навіщо мені вам брехати, кнопкодавство буде”: Разумков розповів, як “слуги народу” вирішуватимуть проблему з голосуванням в Раді

"Навіщо мені вам брехати, кнопкодавство буде": Разумков розповів, як "слуги народу" вирішуватимуть проблему з голосуванням в Раді - today.ua

Голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков розповів, як в команді президента України Володимира Зеленського планують боротись з “кнопкодавством” у Верховній Раді. Про це він сказав в інтерв’ю українському інтернет-виданню.

“Треба виконати те, що обіцяли всі протягом багатьох-багатьох років, а саме – зняти депутатську недоторканність. Треба ввести відповідальність за “кнопкодавство”, створити можливість відкликання народного депутата або дострокового припинення його повноважень. Треба прийняти цілий блок економічних законів, і, природно, будуть кадрові рішення: це твердження керівництва парламенту, розподіл комітетів і обрання прем’єр-міністра, Кабміну”, – розповів Дмитро Разумков.

При цьому він не зміг пообіцяти, що серед “слуг народу” не буде “кнопкодавства”, – пише today.ua.

“Буде. Я ж вас поважаю, навіщо мені вам в обличчя брехати? Буде “кнопкодавство”. Але щоб цього не було, ми хочемо ввести сенсорну кнопку, точніше, вона давним-давно є, просто захована за сімома печатками”, – зазначив Разумков.

При цьому він визнав, що сенсорна кнопка може бути застарілою – її ніхто не використовував, і теоретично вона може не працювати. Тому, за словами глави “Слуги народу”, є пропозиція, поки не ввели сенсорну кнопку, карати за “кнопкодавство” штрафами, при цьому рівень штрафів повинен бути значущим навіть для багатих народних депутатів – 50-80 тисяч грн.

Якщо ж у нардепа не знайдеться таких грошей, він муситиме декілька місяців працювати безкоштовно.

“Наступного разу буде думати. Аж до кримінального покарання. Тому що написано чітко: “персональне голосування”. Або з прогулами – якщо ви не будете ходити на роботу, що з вами станеться? … Тому треба прийняти закон, який буде давати можливість позбавити депутатського мандата народного депутата, якщо він не виконує свої функціональні обов’язки. Наприклад, 30% невідвідування за сесію – будь добрий, поклади мандат. Цифра ще обговорюється, але логіка зрозуміла: не працюєш в округах – на вихід, не працюєш в комітетах – на вихід”, – поділився Разумков.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини