“Скажіть правду про це суспільству”- Порошенко розповів про Іловайський котел

П’ятий президент України Петро Порошенко розповів про Іловайську трагедію.

Він закликав українців ставитися до неї як до початку російського вторгнення на нашу територію, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Українську правду.

“Відійдіть від кліше, що Іловайськ – це є програш українців. Сприймайте, будь ласка, Іловайськ як початок російської агресії. Якби не було агресії, то ситуація розгорталася б зовсім по-іншому. Я не хочу нікого звинувачувати, ні тих, хто відмовлявся виконувати накази головнокомандувача Муженка, чи тих, хто свого часу не зробили рішень… За це заплачена велика ціна. Але причиною стала російська агресія”, – сказав він.

Він розповів, що тоді план з протидії наступу сил РФ вирішувався на саміті НАТО в Кардіффі.

Вихід українців з Дебальцевского котла у Facebook злив Семен Семенченко. Через його зраду маршрут міняли в режимі повної радіотиші.

“5 вересня. Скоро буде п’ятиріччя. Воно вирішувалося не в Мінську. 5 вересня вирішувалося в Уельсі, Кардіффі на саміті НАТО. Я про це вперше кажу. Це було чудо, диво. Ніхто не вірив тут у нас, коли я їхав на саміт НАТО, що нам вдасться підписати і зупинити російський наступ. Ми застосовували час, відколи почали діяти Мінські домовленості. Чому Мінські домовленості почали діяти не з 12 години ночі, не з десятої, не з дванадцятої години дня, а з вісімнадцятої? Знаєте чому? Тому що десантники 95-ї і 79-ї під керівництвом Муженка і Забродського мали повернутися з рейду. Якби не було цього рейду, то, можливо, і Мінська би не було. Бо вони не розуміли, які у нас сили в тилу, і постійно отримували інформацію про те, що підрозділи російської армії ведуть бої з невідомо звідки з’явившимися українськими десантниками. На 18 годину вони вийшли за лінію зіткнення і вступив у дію Мінськ”Коли ми говоримо про Іловайськ чи про Дебальцеве, дайте собі звіт, що там були тільки російські солдати. І скажіть правду про це суспільству. Бо я точно нікому не побажаю провести таку ніч, коли наші почали виходити з Дебальцеве, а на Facebook Семена Семенченка було оприлюднено детальний маршрут виходу. Жах! Бо вскрили “цілком таємний” наказ про вихід, передали Семенченку і той виставив на Facebook. І ти сидиш і думаєш – ну, як?! І треба зараз вночі, без засобів зв’язку, бо повне радіомовчання, змінювати маршрути для того, щоб врятувати людей. Це важко. Тут в Бога повіриш. Якщо згадати, з чого ми почали, через що пройшли і хтось буде мати сміливість сказати, що це є поразка, я точно з цим не погоджуся. Наголошую, що ми зруйнували план Путіна, як би банально це не звучало, знищити Україну, наказати нас за Революцію гідності. Ми маємо зараз іншу державу”, – говорить Порошенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини