”Я скромна людина, на місяць витрачаю декілька тисяч доларів”: як живуть ”слуги народу”

У курортному містечку Трускавець майбутні народні депутати від партії “Слуга народу” проводять тижневий курс навчання.

Склад найбільшої фракції у Верховній Раді 9-го скликання дуже різношерстий. Є в політсилі як професіонали, так і безробітні або просто “випадкові люди”. Саме тому OBOZREVATEL вирішив запитати у “слуг народу”, чи знають вони, як живуть українці.

“Декілька тисяч доларів на місяць”

“Слуга народу” Олег Воронько, який потрапив під купол парламенту за 103-м мажоритарним округом (Дніпропетровська область), розповідає, що роботи в Раді не боїться.

Прокидається щодня о 5 ранку, бігає і працює до самого вечора. Водночас живе він в орендованій квартирі, а в Києві буде мешкати в депутатському готелі. На ці потреби з державного бюджету виділяється понад 200 тисяч гривень щороку.

На сайті партії “Слуга народу” зазначено, що Олег Воронько є IT-підприємцем. Сам же майбутній нардеп зізнається, що він скромна, але досить не бідна людина.

“32 тисячі гривень (депутатська зарплата. – Ред.) – це мало для Києва. Ми декілька днів тому зустрічалися з президентом і він чітко позначив – доведеться жити на цю зарплату і аж ніяк не більше. Я вважаю, що для столиці й для людей, які приїхали з інших областей, – це небагато. За роботою в регіоні я знаю, що люди живуть на пенсію в 1,5 тисячі гривень на місяць…” – підкреслив майбутній нардеп від Дніпропетровської області.

Водночас Олег Воронько зізнається, що свої щоденні витрати він давно не рахує.

“У місяць витрачаю орієнтовно декілька тисяч доларів. Я дуже скромна людина, мені багато для щастя не потрібно”, – підсумував “слуга народу”.

“Знаю, скільки коштує проїзд у маршрутці”

Колега Воронька з Дніпропетровської області, “слуга народу” від 34-го мажоритарного округу Дмитро Чорний розповів OBOZREVATEL, що потрапив у партію шляхом звичайного відбору. Мовляв, нині він є депутатом Дніпропетровської обласної ради (партія УКРОП), після президентських виборів вирішив подати заявку і стати мажоритарником. Так, подав три проекти законів і став рядовим членом “Слуги народу”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини