«Параду бути!»: ветерани бойових дій на Донбасі самостійно проведуть військовий парад до Дня Незалежності

26 липня у Києві громадська спілка «Рух ветеранів України» провела зустріч, на якій були представники сімей загиблих в АТО та ООС бійців, ветеранів та ветеранських організацій. Під час заходу було вирішено провести парад до Дня Незалежності. Про деталі зустрічі theБабелю розповів громадський активіст, доброволець та член організаційного комітету параду до Дня Незалежності «Марш Волі» Андрій Медведько.

«На параді мають бути представники майже всіх ветеранських організацій України, окремо будуть добровольці ДУК «Правий сектор», буде колона «Азову», і з різних бригад ЗСУ та Нацгвардії теж будуть люди. Навіть поліція вийшла на звʼязок і каже, що хотіла б на параді свою «коробочку» мати», — розповів Медведько.

Місцем параду обрали Хрещатик — від Бесарабської до Європейської площі. Інших варіантів навіть не розглядали. Провести все хочуть офіційно, через Київську міську державну адміністрацію, і сподіваються, що КМДА їм сприятиме.

«З нашого боку буде все законно, будуть подані всі документи та заявки, тому, я сподіваюсь, заборон чи чогось такого від влади не буде», — сказав активіст.

Також під час зустрічі прийняли рішення, що в параді не будуть брати участі жодні політичні сили.

«Наприклад, от «Азов», «Національний корпус» — це політична сила, і їхнього прапору там не буде, будуть тільки ветерани «Азову» та їхній прапор. Так само на параді не буде прапорів інших партій», — підкреслив Андрій Медведько.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини