ЦВК порахувала 100% бюлетенів: результати позачергових виборів до Ради

До парламенту нового скликання проходять п’ять партій. 

Центральна виборча комісія вранці 26 липня обробила всі 100% проколів на позачергових параламентських виборах. Про це з ЦВК повідомляє кореспондент ТСН.

Відбулися вибори у неділю, 21 липня.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради. Юридична підстава ухвалення такого рішення – від 2016 року не існувало парламентської коаліції. Через місяць, 20 червня

Конституційний суд України визнав оголошення виборів законним. Із відповідним поданням щодо конституційності президентського указу звернулись народні депутати від “Народного фронту”. На думку суддів, через внесені до Конституції змін з приводу формування коаліції і відсутності правового регулювання був створений конфлікт між президентом і Верховною Радою. Таким чином, розв’язати суперечності можуть тільки вибори. Вибори минули за змішаною системою: половина парламенту обиралась за списками, а інша – за мажоритарними округами. У бюлетені з партіями були 22 політичні сили. Загалом за депутатське крісло змагалися понад п’ять тисяч кандидатів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини