Росія відреагувала на затримання танкера, який блокував українські кораблі у Керченській протоці

Росія відреагувала на затримання Україною російського танкера, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.

«З’ясовуємо обставини події для застосування адекватних заходів. Якщо йдеться про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати», — заявили у Міністерстві закордонних справ Росії, передає ТАСС, – пише Громадське.

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.

За інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер «NIKA SPIRIT», який ідентифікували як уже відомий танкер «NEYMA». Слідство встановило, що російські власники танкера змінили його назву на «NIKA SPIRIT». Наразі на затриманому танкері закінчили обшук для встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записів радіо перемовин під час конфлікту, бортових журналів. Також допитали членів екіпажу судна та вилучили документи, необхідні для встановлення істини у провадженні. Затримане судно є речовим доказом, тому готується клопотання до суду про його арешт.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини