Забудьте про мозаїку на “Океані”: Її і не планували зберігати (фото)

У Львові продовжується скандал навколо мозаїки на легендарному радянському магазині “Океан”.

У Львові продовжується скандал навколо мозаїки на легендарному магазині “Океан”. Про це повідомляє Depo.Львів. Зокрема, представник “Креативне місто Львів” Всеволод Поліщук стверджує, що  за тиждень пошуків я так і не знайшов підтверджень, що в якому-небудь документі було зафіксовано зобов’язання забудовника зберегти мозаїку.

“У містобудівних обмеженнях такого нема точно. Дехто з посадовців посилається на проект, який брали до уваги при ухваленні рішення міськвиконкому. Але з того проекту показали тільки картинку візуалізації, яка нічого не доводить і нікого не зобов’язує. У такій ситуації мав би бути покараний не лише забудовник, а й хтось із чиновників мерії. Натомість мерія влаштовує цирк із “обговоренням можливості відновлення мозаїки”, – написав він

При цьому, наприклад, головний архітектор, який запевняв, що мозаїку буде збережено, у своєму спічі навіть не вибачився перед громадою. Тепер він просто запевняє, що “зробить все, аби забудовник більше не працював у Львові”.

В той же час у Львівській міськраді обговорюють, як відновити мозаїку.

Мер Львова Андрій Садовий зустрівся з архітекторами щодо питання можливості відновлення мозаїки на колишньому магазині “Океан” .

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини