“У ветеранів АТО є готовність зробити свій марш до Дня Незалежності”, – Ірина Фріз

Скасування параду до Дня Незалежності – дуже тривожний сигнал, сказала міністр

В ефірі програми “Інформаційний вечір” міністр у справах ветеранів України, член партії “Європейська солідарність” Ірина Фріз розповіла, як саме хочуть відзначати День Незалежності ветерани АТО. Про це інформує 5 канал.

“Є готовність зробити свій марш, свою ходу до Дня Незалежності у ветеранів. І ми спільно опрацьовуємо це питання, тому що це їхня була ідея. Ми у міністерстві їх повністю підтримуємо. Більш того, готові долучити до цього процесу і громадських діячів, в тому числі “Європейську солідарність”, яка б мала можливість власним досвідом допомогти, щоб це відбулося на якісному рівні”, – розповіла міністр.

Вона також прокоментувала те, що Зеленський скасував цього року військовий парад.

“Я вважаю, що скасування параду до Дня Незалежності – дуже тривожний сигнал, адже за цим може бути бажання, наприклад, скасувати взагалі День Незалежності як непотрібний. Парад свого часу скасовував і Янукович. У 2019 році, коли країна п’ятий рік перебуває у війні, коли це є мотивацією для держави відповідно ставитися до своїх захисників та до вшанування пам’яті всіх тих, хто віддав життя за нашу державу в цій російсько-українській війні – у цих обставинах парад може просто так скасовувати тільки людина, яка просто не розуміє вагомості і важливості цього параду, так само, як важливості мови, Томосу тощо. Тобто дуже загрозливі сигнали насправді йдуть. Якщо їх починаєш підсумовувати, то враження виникає не дуже добре”, – сказала Фріз.

На запитання, що як військові ЗСУ теж захочуть вийти на парад, міністр відповіла: “Військові не можуть самостійно вийти на парад, для них має бути наказ Головнокомандувача (тобто Зеленського – ред.)”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини