«Далі почуємо про переворот на Майдані», – В‘ятрович назвав люстраційну ініціативу Зеленського ЗеПутінізацією

Директор інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович називає ініціативу Зеленського люструвати Порошенка, чиновників та депутатів з 2014 року ЗеПутінізацією.

Про це він написав у своєму пості у Facebook. В’ятрович вважає це спробою люструвати людей, які стали на захист України від російської агресії. «Далі… побачимо на лаві підсудних наших вояків, за те, що стріляли в російських окупантів», – прогнозує Володимир В‘ятрович.

“ЗеПутінізація.
Люстрація – надзвичайний правовий інструмент, який застосовується в період трансформації суспільства, після зміни злочинної влади, з метою обмеження впливу її представників у новій політичній ситуації. Таким чином в Східній Європі засуджено комуністичний режим і не допущено до влади причетних до його злочинів. Таку мету реалізовував і український закон про очищення влади, усуваючи з політики представників режиму Януковича, причетного до розстрілу Небесної сотні та інших злочинів проти українців.
Нині ми почули про ініціативу президента Зеленського поширити дію цього закону на тих, хто керував Україною після Майдану. Тих хто організував її захист від російської агресії, створював армію та умови для розвитку української культури.
За цю діяльність злочинцями їх назвав Путін, адже через них він втрачав Україну.
Нині, оголошуючи про люстрацію влади 2014-2019 років, услід за Кремлем злочинцями їх намагається представити Зеленський.
Далі почуємо про переворот на Майдані. Побачимо на лаві підсудних наших вояків, за те, що стріляли в російських окупантів.
Якщо дозволимо.
Поки можемо спинити тих, хто разом з Путіним хочуть «зробити» Україну.”

ЗеПутінізація. Люстрація – надзвичайний правовий інструмент, який застосовується в період трансформації суспільства, …

Gepostet von Volodymyr Viatrovych am Donnerstag, 11. Juli 2019

Роксоляна Панич, для Україна Неймовірна 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини