Зеленський – Путіну: Треба поговорити? Давайте

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив офіційне відеозвернення у відповідь на анонсований кремлівськими пропагандистами телеміст.

Відео було розміщено на його офіційній сторінці у Facebook.

Текст відеозвернення:

“Надо поговорить? Згоден, давайте поговоримо. Спочатку, дорогі українці, з вами. Ви розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст – це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого знову поділити нас, нас з вами, всіх українців на два табори. Одному табору політики розкажуть :”Канечно, давайте поговорим, надо забывать обиды, мы же братские народы, подумаешь, тисячи погибших наших ребят”. Другий табір політики закличуть обуритись і, прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори: “Дивіться, як я героїчно я протистою куму Путіна, якого правда я 5 років не помічав, але то таке”. Почнуть громити і палити телеканал, чим створять прекрасну картинку для російського телебачення про “озверевших фашистов, которие притесняют свободу слова в Украине”. Тоді першому табору політики розкажуть “Хватит терпеть эту хунту, выбирай нас, нас на парламентских выборах”. А ще, весь цей трюк дасть привід апелювати до міжнародної спільноти. “Вот видите, мы готовы к диалогу, а они снова не хотят, так может бить пора снимать санкции”.

Я звертаюсь до усіх українців: ми – не табір, і нас не треба ділити. Зараз, вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна: первие будут грабить, а другі будуть грабувати. Задумайтесь, і так звані проєвропейські, і так звані проросійські політики. Задумайтесь, ведь все они прекрасно и мирно живут один з другим по соседству у відомому селі під Києвом. І після показових потасовок у Верховній раді України та перепалок у студіях політичних ток-шоу вони спокійно збираються за трьохметровим парканом чийогось маєтку та піднімають келихи з дорогим віскі, який, до речі, коштує як три ваші місячні зарплати. Як думаєте, за що вони п’ють?За Росію?Чи за Європу. Думаю, точно не за Україну.

Я прошу вас зберігати спокій та не піддаватись на провокації. Наша реакція буде відповідною задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України.

Окремо, хочу звернутись до українських журналістів, особливо до журналістів цих каналів. Хтось купив канали, але не вас. Ви – не власність. Ви – не колекція Медведчука. Не слуги Рабіновича. Ви – четверта влада. Ви теж – слуги народу.

А теперь хочу обратиться к президенту Российской Федерации Владимиру Путину. Надо поговорить? Надо, давайте, обсудим и кого там нет на Донбассе. Компанию для разговора предлагаю следующую: я, вы, президент Сполучених штатов Дональд Трамп, премьер Великобритании Тереза Мей, канцлер ФРГ Ангела Меркель, президент Франции Емманюель Макрон. Место? Думаю Олександр Григорьевич Лукашенко с удовольствием примет нас с вами в Минске. Мы не меняем и не отказываемся ни от каких дипломатических форматов. Мы предлагаем поговорить. Ведь надо же поговорить, правда?”

Анастасія Сорока для ПРО Львів

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини