“Через прямі погрози фізичної розправи”: NewsOne несподівано відмовився від телемосту

Український телеканал “NewsOne”, який пов’язують з кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком, заявив, що скасовує свою участь у телемості спільно з російським пропагандистським каналом “Россия 24” через “погрози журналістам”.

Заяву було опубліковано на сайті телеканалу.

“Телеканал NEWSONE повідомляє про скасування телемарафону “Треба поговорити”. Наша спроба організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей, які ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України, без політиків і одіозних пропагандистів, привела до того, що протягом останнього часу низкою політичних партій щодо нашого телеканалу була розпочата масована інформаційна атака.
У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора – і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких”, – йдеться на сайті.

Також, канал заявив, що телеміст не повинен був містити політичний контекст, адже ведучими було обрано далеких від політики людей: “Телеканал планував організувати перший неполітичний телеміст між людьми з України та Росії. Його ведучими повинні були стати далекі від політики Андрій Малахов і Марія Ситтель. Тому ми вважаємо, що такі дії щодо телеканалу повертають Україну в часи прямого залякування і тиску на журналістські свободи”.

Анастасія Сорока для ПРО Львів

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини