11-річний львів’янин змусив ПриватБанк вдосконалити українську версію додатку

11-річний Лука Гев зі Львова вже рік користується карткою ПриватБанку за програмою «Юніора». Батьки кажуть, це дуже зручно, адже можуть рух коштів на картці сина легко відстежувати. Також ставити добовий та одноразовий ліміт. Однак вчора Лука, користуючись додатком ПриватБанку, обурився, адже натрапив на російськомовний контент.

Розповідає Львівська мануфактура новин.

«У додатку є така скарбничка, у яку після покупок потрапляє частина грошей. Вона залежить від суми, яку витрачаєш, – розповідає LMN Лука Гев. – Символ скарбнички – свиня. І от я хотів ті гроші вивести, перемістити на картку. Натиснув на свиню, а вона мені каже: « Уху, ещё!». Мене це дуже рознервувало. Банк – це установа, де клієнти мають чути лише українську державну мову. Мене це настільки зачепило, що вирішив діяти».

Хлопчик написав лист на електронну пошту ПриватБанку. Запевнив, якщо функцію не змінять – подасть до суду.

«Хочу звернути вашу увагу, що Приватбанк – український. Чому в програмі «Скарбничка» озвучка свині російська? Це – неповага. Закон зобов’язує вас спілкуватися зі своїми клієнтами єдиною державною мовою. Якщо ви не виправите ситуацію, я буду змушений звернутися до суду», – написав Лука.

Менеджер з PR та комунікацій ПриватБанку Докія Кузьменко відповіла на лист хлопця публічно у Фейсбук.

«Лука Гев – Ви великий молодець, адже не просто помітили баг, але й абсолютно правильно, офіційним каналом комунікацій повідомили про це ПриватБанк і отримали відповідь. Наша свинка-скарбничка потребує оновлення і вже незабаром, у найкоротші терміни, це буде реалізовано», – пише Докія.

Хлопець радіє, що на його зауваження відреагували. Каже, тепер ще більше докладатиме зусиль, аби не порушували закон про українську мову.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини