У львівському аеропорту відбувся музичний флеш-моб (відео)

29 червня у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся музичний флеш-моб, у межах IX Leopolis Jazz Fest.

Флеш-моб відбувся за участю оркестру школи мистецтв № 5 «Львівські фанфари». Близько 30 юних музикантів виконали свою версію відомої джазової композиції, повідомляє Дивись.info з посиланням на прес-службу ЛМР.

Зазначимо, що час і місце флеш-мобу були обрані невипадково, адже саме цього суботнього ранку багато музикантів-учасників Leopolis Jazz Fest або прилітають до міста, або відлітають із нього, та зможуть побачити флеш-моб, створений на їхню честь.

Відео Андрій Андрух
Довідка
Leopolis Jazz Fest — міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році. Щорічно його відвідує понад 100 тисяч гостей з України та іноземних країн.

Леополіс Джаз Фест має чим пишатись — на сьогодні він входить до списку найбільш масштабних фестивалів джазу у Європі, а британський The Guardian назвав його одним із найкращих європейський джазових фестивалів.

Вперше фестиваль відбувався впродовж трьох днів (3−5 червня) у 2011 році. Він перевершив очікування організаторів і вже наступного року (1−3 червня 2012) захід відвідало вже 30 000 людей, географія проживання яких не обмежувалася кордонами України. Саме у 2012 тут вперше вручили Міжнародну музичну премію «Alfa Jazz Music Award» імені Едді Рознера, яку отримав Джон Маклафлін. У наступних роках володарями премії ставали такі музиканти як Чарлі Гаден, Чарльз Ллойд, Гербі Генкок, Пат Метені, Чучо Вальдес та Ахмад Джамал.

Уже в 2016 році фестиваль був дуже вагомою подією і розширював межі. З 2016 року в пікніковій зоні парку культури можна було послухати виконавців безкоштовно. Одним із хедлайнерів тоді вперше стала українка — Джамала, також було організовано вуличні сцени, виступати на які запросили молодих невідомих виконавців і вуличні гурти.

Ще через рік фестиваль джазу у Львові сягнув нових вершин — 5 днів фестивалю, більше 30 колективів та виконавців, серед яких володарі премії Греммі та Латиноамериканської Греммі, найвідоміші та найпопулярніші виконавці джазу у всьому світі.

До класичної програми фестивалю додали кінопокази про розвиток джазового напрямку, джеми, фотовиставки і майстер-класи. Три пікнікові зони замість одної, більше музики, більше проектів (серед яких — спільний проект українців «INSO Львів» із легендами джазу «Avishai Cohen»).

2018 рік відбувся з іншою назвою і черговими досягненнями — безліч музикантів з усіх куточків світу, співпраця з USAID, створена інфраструктура і зручності для людей з інвалідністю.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини