“Неприпустимо”: Тато полоненого моряка Василя Сороки відреагував на конфлікт Зеленського і Клімкіна

Батько захопленого українського моряка Василя Сороки Віктор відреагував на конфлікт президента Володимира Зеленського і глави МЗС україни Павла Клімкіна навколо звільнення моряків. Віктор Сорока переконаний, що варіант визнання полоненими своєї провини, як того хоче Росія, є неприпустимим.

Про це він заявив у коментарі infoResist.

Я б не хотів, щоб наша влада сьогодні розмовляла між собою на емоціях. Тому що це не веде до вирішення проблеми. Ми добре розуміємо, що наші хлопці стали заручниками геополітичної боротьби, але одночасно вже і не є дітьми – вони військовослужбовці, офіцери ЗСУ. І вони не попливли на риболовлю, не попливли на прогулянку, вони виконували завдання в цілях збереження незалежності та територіальної цілісності України. Хотілося б, щоб про це пам’ятали ті, хто хоче вирішити питання“, – сказав батько полоненого моряка.

І дуже не хотілося б, щоб наші військовополонені були змушені визнати свою провину, що вони винні, а Росія – ні. Тому що з самого початку було заявлено, що вони військовополонені і ніяких законів не порушували. А ситуація складається так, що все перекручується в іншу сторону, їх поставлять перед вибором – визнайте свою провину і ви будете вдома. Я навіть не можу сказати, що робити в цій ситуації“, – зазначив Віктор Сорока.

Разом із тим чоловік вважає, що звільнити українських моряків без американського втручання буде неможливо. При цьому він не розраховує на підтримку Європи, зокрема Німеччини та Франції, зважаючи на повернення російської делегації в ПАРЄ.

У коментарі виданню Віктор Сорока також розповів про стан свого сина Василя: “Там вони і були в Лефортово, нікуди їх не перевозили. Знаю, що Василя возили на обстеження після операцій по пораненню, прописали якісь примочки, адвокат сказав, що він вже може рукою взяти склянку і може стріляти. Я йому в листі написав: син, повертайся скоріше, бо твоя допомога дуже потрібна, тому що ти можеш знову стріляти. Вирішив потролити ФСБшників, які читають ці листи“.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини