«Ми обнялися і подякували за спільну роботу»: Ар’єв розповів, як вони виходили з ПАРЄ

«Ми обнялися і подякували за спільну роботу»: Ар’єв розповів, як вони виходили з ПАРЄ
«Ми обнялися і подякували за спільну роботу»: Ар’єв розповів, як вони виходили з ПАРЄ

7 делегацій на чолі з українською влаштували демарш ПАРЄ. Вони написали спільну заяву про вихід зі складу Ради Європи. Про те, як це відбувалося, написав у своєму пості депутат Володимир Ар’єв.

“Ідея спільного демаршу делегацій в ПАРЄ з‘явилася вчора. Я дав завдання секретаріату підготувати нашвидкоруч хоч якийсь текст заяви і почав збирати докупи колег. Все треба було робити тихо, щоб інформація не вийшла назовні і опоненти не вдалися до контрзаходів. Текст був зроблений нашвидкоруч, але, слава сучасним комунікаторам, це було хоч якимось приводом для збору. Зібралися у консерваторів. Спочатку всі мали сумніви, потім втягнулися в розробку спільної заяви. Атмосфера єднання людей, які стоять на спільних позиціях робили наші ряди дедалі більшими. Поштовх був зроблений і після вивірення кожної коми, ми чітко знали, що і коли зробимо. Те, що відбулося – категорично проти правил ПАРЄ. Президент кричала, проросійський голандець Тіні Кокс підскакував на місці, але колега з Латвії, яку одноголосно призначили спільним голосом, зачитала спільну заяву 7 делегацій. Ми обнялися і подякували за спільну роботу. Це було відчуття гідної меншості, вдруге за останній час. І я впевнений – майбутнє за тими, хто віданний принципам, навіть коли більшість ними нехтує. Бо це має одну назву – гідність. А це те, що не втрачається за жодних обставин.
Від імені української делегації, дякую колегам з Грузії, Литви, Латвії, Естонії, Поліщі та Словаччини за сильну і спільну акцію. Дякую делегації Великої Британії за величезну підтримку. Дякую всім, хто не зрадив принципи.”

Ідея спільного демаршу делегацій в ПАРЄ з‘явилася вчора. Я дав завдання секретаріату підготувати нашвидкоруч хоч якийсь…

Gepostet von Volodymyr Ariev am Mittwoch, 26. Juni 2019

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини