Донька Бориса Нємцова передала 700 тисяч євро для допомоги родинам Небесної сотні та загиблих в АТО

Жанна Нємцова, донька Бориса Нємцова, передала 700 тисяч євро для допомоги родинам Небесної сотні, медиків та журналістів, які загинули у зоні АТО, та багатодітним родинам загиблих бійців. Це кошти, з отриманої польської Премії Солідарності імені Леха Валенси. Про це повідомила Мартина Боґачик, заступник голови правління Фонду «Освіта для демократії», під час-прес брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі – пише Україна молода

Очікується, що допомогу зможуть отримати 149 родин. «Кожна родина отримає близько 1 тисячі доларів у гривневому еквіваленті. Це може бути і більше – залежно від того, який відсоток податку доведеться сплатити. Ми будемо боротися за те, щоб якомога більше сімей звільнили від сплати податку», – зазначила Мартина Боґачик.

Ці кошти складають 80% суми, запропонованої Жанною Нємцовою. «Решту ми спрямуємо на юридичну допомогу для цих родин, щоб вони могли розібратися, на який статус має право загиблий. Важливо, щоб після такої страшної втрати люди почувалися юридично захищеними», – додала пані Боґачик.

Жанна Нємцова спільно із Польським центром міжнародної допомоги планує також організувати ремонт шкіл у Харківській області, де навчаються діти переселенців.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини