У Львові археологи виявили унікальну знахідку (фото, відео)

У Львові археологи в центрі міста розкопали стародавні стіни костелу XVI століття.

Як сказано в сюжеті “5 каналу”, на унікальну знахідку натрапили, коли реконструювали міський фонтан “Кульбаба” – пише Вголос

Повідомляється, що робітники на глибині понад два метри виявили ще один фундамент. Вчені з’ясували, що це – основа костелу Воздвиження Чесного Хреста, побудованого ще в 1530 році.

“Що тут був костел, було відомо. Є багато карт, де він позначений. Він був такого квітковоподібного типу з апсидою маленькою. Він був невеликий. Будували жителі міста. Посвячення мав Воздвиження Чесного Хреста, але ймовірно, коли прийшла австрійська влада, його розібрали з метою забудови вулиці”, – розповів археолог Остап Лазурко.

Також на місці розкопок знайшли людські кістки. Археологи припустили, що раніше на місці храму був цвинтар. Крім того, знайдені цінні артефакти – фрагменти кераміки кахлю, керамічної плитки, посуду. Ще виявили металеву муфту від дерев’яного водопроводу.

“Після того, як археологи скажуть своє вагоме слово, що вони знайшли, і що це означає, і що має бути збережене, і можна демонтувати… Такий об’єкт можна прив’язати до середньовічної карти Львова”, – додала начальник Управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини