Холодник зі свіжою городиною від пані Стефи

Холодник зі свіжою городиною, за переписом Дарії Цвєк із книжки “У будні і свята”. Я писала вже про нього в оглядовій статті про холодники, але вирішила винести окремо, щоб було легше знайти.

2 л хлібного квасу (суміші сирватки з кисляком), 1—2 огірки, в’язка редьковці, 4-5 зварених на твердо яєць, 1 ложка тертого хрону, 1 ложечка гірчиці, 300 г вареного або запеченого м’яса, 200 мл сметани, зеленина петрушки, кріп, зелена цибулька, сіль.

Хрін, гірчицю та жовтки розтерти до однорідності, посолити, додати сметану. Огірки і редьковцю почистити, нарізати півплястерками, додати порізане кубиками м’яско, посічені білки яєць, порізану зелену цибульку, посолити, вимішати зі сметанковою затиркою, залити квасом і охолодити. Перед подачею на стіл посипати посіченою зелениною петрушки і кропу. Додати чвертки яєць.

Також, за цим переписом можна приготувати холодник на сирватці або пиві. Я, наприклад, люблю найбільше на сирватці або на суміші сирватки з кисляком, бо доброго квасу не знайдеш, хіба самій робити…

Фото: пані Стефа

Джерело: пані Стефа

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини