“Я ніколи не сповідував і не буду сповідувати цю злоякісну всеядну муру” – Остап Дроздов про зміну власника каналу ZIK

Остап Дроздов
Остап Дроздов

Український журналіст Остап Дроздов на своїй сторінці у Facebook відреагував на те, що соратник кума Путіна Віктора Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK і створив медіахолдинг за участі каналів «112 Україна» та NewsOne:

“Новина про мій ZIK застала мене в дорозі, з обмеженим доступом до мережі й інтернету. Це якраз той випадок, коли навколо триває кіпіш, а ти з нього випав і тепер почуваєшся ізольованим від галактичних процесів. Коли я доберуся до нормального компютера, то сяду й напишу більше. Зараз, пишучи на коліні, скажу лишень таке.

Усі ці роки я мав щось схоже на автономію. Попередній власник давав мені можливість мати свій авторський острівець, і це була розкіш. Навіть коли на канал прийшли всеядні «колеги», я від власника мав гарантії невтручання в мою авторську програму. І в її межах я (всупереч загальній думці) поставив кілька ключових принципів:

– лише українська мова в ефірі

– непускання в ефір відверто проросійських ригів (я не пустив до себе ні добкіних, ні мураєвих, ні інших)

– жорстка антиросійська риторика

В сумі телеканал ZIK був єдиним місцем, де авторська суб’єктивна харизматична журналістика могла хоч якось змагатися з засиллям псевдостандартів на кшталт «усі, навіть негідники й вороги, мають право на свою свободу слова». Ні! Я ніколи не сповідував і не буду сповідувати цю злоякісну всеядну муру.

Тому зараз, коли мене в дорозі наздогнала новина про зміну власника, я хочу запевнити, що ключові принципи, які я вище перерахував, для мене є навіть більше, ніж просто професією – вони є моїм життям.
Тому наступний четвер буде тим днем, коли я вперше за останнє десятиріччя (не рахуючи планової відпустки) буду не в прямому ефірі в студії програми «Прямим текстом», а вдома.

Допоки нове керівництво не озвучило своєї редакційної політики щодо моїх авторських програм – я припиняю їх вихід”

Алла Гунченко для Україна Неймовірна

Редакція може не поділяти думку авторів. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини