Ірина Геращенко суворо відповіда Юлії Тимошенко на “чистий аркуш” у відносинах с Росією

З різкою критикою відреагувала на висловлювання лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко про необхідність почати переговори з Росією з чистого аркуша віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Про таке повідомляє “НВ“.

Геращенко нагадала, що спікер Держдуми РФ Валентина Матвієнко, на чиї слова посилалася Тимошенко, 1 березня 2014 року поставила на голосування питання про введення військ в Україну.

“Хочу нагадати, що за це рішення голосували, в тому числі, народні депутати фракції, лідер якої зараз цитує нам злочинницю, яка голосувала за введення військ в Україну”, – додала вона.

Вона визнала, що Мінський процес знаходиться в серйозній стагнації, проте наголосила, що “мінус Мінські угоди – це мінус санкції”.

“Тепер щодо Мінська. Ви знаєте, ті люди, які закликають із чистого аркуша з Росією почати переговори, вони найменше хочуть, щоб там були Мінські угоди”, – йдеться у тексті повідомлення.

Вона нагадала, що завдяки роботі в мінських групах вдалося звільнити понад 150 заручників Кремля, а з початку війни знайти тіла або звільнити понад 3 тисяч осіб.

Геращенко зазначила, що стагнація Мінських угод пов’язана не з позицією України.

“І коли тут сьогодні намагаються принизити Україну – це дуже неправильно”, – зазначила вона.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини