Офіційний сайт польської столиці отримає україномовну версію

Варшава й надалі залишається одним з найпопулярніших напрямків українців у Польщі. За неофіційними підрахунками на теренах польської столиці може перебувати навіть кількасот тисяч громадян України, котрі там проживають і працюють – написала одна з депутатів міської ради Варшави й зазначила, що такі особи повинні мати можливість отримувати інформацію про діяльність мерії.

Як повідомляє tvn24.pl, необхідністю інформувати українців рідною мовою перейнялася Ренета Невітецька (Reneta Niewitecka) з Громадянської Платформи. Вона нагадала, що офіційна сторінка мерії вже перекладається англійською – пише Наша Польща

«Не вистарчає української версії сайту, адже найбільше іноземців серед мешканців Варшави походять власне з України» – зазначила депутат. З відповіддю не забарився мер Варшави Рафал Тшасковські (Rafał Trzaskowski).

«Під час роботи над змінами інтернет-сторінки, серед іншого, розглядається можливість подання українською мовою інформації, яка буде корисна громадянам України, котрі перебувають на теренах Варшави не з туристичною метою» – наголосив мер міста, однак не уточнив коли таке рішення буде запроваджене в життя.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини