На станції «Замарстинів» знімав свій кліп Майкл Джексон

Мало кому відомо, що популярний у 80-90 роках кліп Майкла Джексона на пісню “Bad” було знято у Львівському метро.

На станції «Замарстинів» знімав свій кліп Майкл Джексон
Фрагмент з кліпу “Bad”

Син українських емігрантів, маленький Михайлик з дитинства чув українську мову та співав українських пісень, яких його вчила бабуся. Пізніше багато мотивів української, а особливо, гуцульської музики було використано Майклом в його власних піснях, які стали всесвітньо відомими хітами.

Тому, коли виникло питання, де знімати відео на нову пісню “Bad”, Майкл Джексон одразу вирішив знімати його в Україні, у рідному Львові, на станції метро Замарстинів. Саме ця станція якнайкраще підходила для нового кліпу.

Кліп розповідає про хлопчину-іммігранта Деріла, який повертається додому і зустрічається зі старими друзями. Спочатку відносини дружелюбні, однак невдовзі банда починає розуміти, як змінився Деріл, і зокрема, як він став соромитися їхніх нахилів до дрібних крадіжок.

У спробі показати своїм друзям, що він все ще «поганий», Деріл веде банду на станцію метро («Замарстинів») у Львові, де він намагається пограбувати старого, але змінює своє рішення в останню хвилину. Один з бандитів – Міні Макс сварить Деріла і каже йому, що він більше не поганий. Після ще більших образ від Міні Макса, кліп переходить з чорно-білого в кольоровий, і Деріл тепер одягнений з голови до ніг в чорну шкіру і приєднується до натовпу танцюючих панків, співаючи «Bad» та пританцьовуючи…

Звичайно за ці роки станція змінилася, та у відеокліпі Майкла Джексона вона залишилася такою як була майже 30 років тому.

Джерело Львівський метрополітен

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини