Як віддати гроші львів’ян росіянам, та вийти сухим з води

Команда міського голови Львова Андрія Садового може проводити просто-таки майстер-класи з «розведення» львів’ян, депутатів та активістів, адже умудрилась за старі автобуси до «Євро-2012» заплатити бозна-кому, і при цьому – вийти сухою з води. Про це йдеться у проекті «Теорія Правди» на телеканалі НТА.

Повідомляє: Galinfo

Як відомо, ще наприкінці 2014 року Львівський автобусний завод офіційно припинив своє існування, втім гроші за автобуси місто віддало лиш частково, аргументувавши це недовірою до підприємства. Відтак, цілих сім років місто практично безоплатно користувалось “лазівськими” автобусами. Втім, найцікавіше – навіть не це.

Виявляється, у 2017-му, Львівський автобусний завод продав право вимоги заборгованості – так називається договір факторингу – компанії «Оптимум фактор». І логіка така: якщо АТП-1, а насправді місто, не віддасть 28 мільйонів чуркінському «Оптимуму», то останній забере комунальні автобуси… а оскільки усі намагання віддати борги увінчались невдачею, то… Для цього знайшли відносно чисту компанію «Амадеус», і уже з нею уклали договір факторингу, як свого часу з ЛАЗом.

Виходить, що «Амадеусу» фактично продали можливість вимагати з АТП-1 ті злочасні 28 млн за старі  автобуси, і тепер комунальне підприємство винне гроші не «Оптимуму», а «Амадеусу».Тобто, кошти громади міста просто потраплять у гаманець… іншого бізнесмена.

До слова, «Оптимум фактор» належить цивільній дружині російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, а «Амадеус» на 99,98 відсотків належить такому собі Роману Кальченку, що проживає в окупованому Криму.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини