Омелян – Зеленському: Може, досить популізму, чувак?

Міністр інфраструктури Володимир Омелян уїдливо відповів на доповідь Президента Володимира Зеленського на ІТ-конференції iForum.

.Відповідний допис урядовець розмістив на своїй сторінці у Facebook – пише Leopolis.news

«Кажуть, чиновники знають тільки 4 слова – інновація, діджеталізація, Гіперлуп та Ілон Маск. Взагалі-то це 5 слів, бо Ілон не буде радий, якщо його ім’я та прізвище будуть писати разом. І правильно говорити не «діджеталізація», а дигіталізація; і, уявіть собі, – ми правильно вимовляємо це слово! Можливо українською  цифровизація. А хтось на ньому запнувся… Напевно тому, що, як мінімум, не розуміє, що це таке. Нічого, чувак, ми пояснимо. Тому що у нас у всіх мізків більше, ніж у вас (цитата)», – йдеться в дописі.

Також Омелян натякнув Володимиру Зеленському, що варто було б виступати українською мовою: «…Кацапською чиновнику не личить говорити, тим паче президенту».

Відтак він відповів на тези з доповіді глави держави про превентивну медицину, мобільний зв’язок, блокчейн-реєстри, електрокари, дрони тощо.

«Превентивна медицина по грошам вашим кураторам, і вона точно є в Швейцарії та Ізраїлю. Але ми теж її вже створюємо, з нуля. …Минулого місяця запущено пілотний проект 5G на транспортній інфраструктурі (це ті самі безпілотні автомобілі, Big Data і таке інше). Чи мало? Нам треба перескочити відразу на телепатію? Ми ще не оголошували цей проект, як і телекінез, але вже над ним працюємо. Виїмка документів? Прикинь, вже всі перейшли на цифрові підписи та електронний документообіг, сервіси переходять в цифру, дигіталізація відбувається всюди… Блокчейн-реєстри? СЕТАМ на блокчейні, геокадастр на блокчейні, реєстр колісних транспортних засобів Мінінфраструктури вже на етапі переведення на блокчейн. Електрокари? Читайте хоча б новини! В Україні вибухове зростання їх кількості… Ми вже не говоримо про всі ініціативи та проекти з дронами, новими та інтелектуальними транспортними системами, цифровими транспортними моделями, відкритими даними тощо», – написав Володимир Омелян.

За словами Володимира Омеляна, все, про що розповідав Президент на ІТ-конференції, в Україні вже реалізовують.

«Може досить популізму, чувак? Капітан Очевидність в нашій країні вже є. Не треба жонглювати термінами, які ви, м’яко кажучи, не розумієте. Перед тим, як критикувати роботу інших людей – придумай щось своє і розберись в термінах. І покажи нам нарешті свою програму з проектами, інновативний ти наш. Інакше це факінг бла-бла-бла», – підсумував міністр інфраструктури, порадивши Зеленському пересісти з «Рендж Ровера» на EV, якщо він так турбується про поширення електрокарів в Україні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини