Грібаускайте порекомендувала Зеленському «розчавити олігархічну систему» в Україні

Президент Литви Даля Грібаускайте під час зустрічі з Володимиром Зеленським порекомендувала Президенту України «викорінити олігархічну систему в Україні».

Про це повідомляють ЗМІ.

Грібаускайте зазначила, що Зеленський має досить підтримки українців, щоб нарешті знищити олігархічну систему, яка вже майже 30 років діє в Україні.

«Новий президент хоче дуже багато змін, його пов’язують із великими сподіваннями людей. Тому ці зміни можливі, якщо люди його підтримають і, зрозуміло, якщо цей президент буде спроможний скористатися цією підтримкою, буде здатний скористатися ситуацією, що склалася, і розчавити нарешті олігархічну систему, яка була створена і діє в Україні майже 30 років», – наголосила президент Литви.

Вона зазначила, що Україна зараз перебуває на роздоріжжі – «у неї дуже багато викликів, але і величезних можливостей». На зустрічі було обговорено зміцнення двосторонніх відносин, геополітичні виклики та ситуація у сфері безпеки, співпраця України з Євросоюзом і НАТО», – йдеться в повідомленні.

Грібаускайте наголосила, що Литва послідовно і принципово підтримує людей України, твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність цієї країни, надає всебічну підтримку.

За словами Грібаускайте, обравши В. Зеленського, українці висловили тверде прагнення жити в європейській державі зі стандартами європейської демократії, верховенством закону, прозорості та прав людини.

«Тому особливо важливо подолати корупцію, забезпечити прозору діяльність державних інститутів, судів та охорони права, західну культуру бізнесу, здійснити реформу енергетичного сектору, підвищити енергетичну безпеку і реалізувати інші важливі реформи», – йдеться в повідомленні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини