На Мостищині оштрафували екс-директора НВК за ляпас учню

Екс-директора Берегівського НВК Мостиського району Зеновія Мазуркевича оштрафували за ляпас в обличчя учню під час уроку музики, пише Захід.нет. Інцидент стався ще минулої осені, коли Мазуркевич був директором навчально-виховного комплексу, хоча поліція тоді не повідомляла про цей випадок.

Із опублікованого 17 травня вироку Мостиського районного суду стало відомо, що конфлікт між 56-річним директором та учнем стався 1 жовтня 2018 року.

«У комп’ютерному класі Берегівського НВК на уроці музики під час сварки із учнем Зеновій Мазурик вдарив дитину по голові», – пишуть у судових матеріалах.

Що стало причиною такої поведінки, невідомо. Як і жодні інші дані про учня, окрім того, що він малолітній, тобто віком до 14 років.

Під час судового засідання Зеновій Мазурик повністю визнав свою вину, однак сказав, що вимога батьків виплатити їм 10 тис. грн моральної компенсації є надто високою. Суддя Мостиського райсуду Юрій Білоус врахував як пом’якшувальні обставини каяття підсудного та його сприяння правоохоронцям.

Ляпас учню квалікували як побої і мордування, за що передбачають покарання у вигляді штрафу до 850 грн або 200 годин громадських робіт чи один рік виправних робіт. Суддя призначив екс-директору штраф у розмірі 850 грн та частково задовольнив вимогу батьків виплатити моральну компенсацію, однак зменшив її розмір із 10 тис. грн до 2 тис. грн.

Рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки Зеновій Мазуркевич може подати апеляцію.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини