У Львові можна відвідати 25 музеїв безкоштовно або зі знижкою

18 – 19 травня у Львові відзначають Міжнародний день музеїв культурними подіями, інтерактивними заходами, екскурсіями та майстер-класами.

До святкування долучилося понад 25 музеїв Львова, які можна буде відвідати безкоштовно або за зниженими цінами –  пише 0.32

Серед цікавинок – акція “Ніч музеїв” у “Території терору” 17, 18 та 19 травня, вхід на яку вільний за реєстрацією. Наукові співробітники розкажуть історію створення музею на місці львівського ґетто і радянської пересильної тюрми №25, відвідувачі зможуть оглянути тематичну виставку й ознайомитись із мультимедійним наповненням музею.

18 травня об 11:00, 13:00, 15:00, та 16:00 у Домі Франка відбудуться театралізовані екскурсії “Візит до Франків” та “Франчата про тата”, а музей Соломії Крушельницької відвідає письменник Андрій Содомора із лекцією “Людина серед речей”

У неділю об 11:00 свої двері відчинить Зоологічний музей ЛНУ імені Івана Франка, де відбудеться “День комах”.

З нагоди свята у Львові також відзначатимуть дипломами та подяками найкращих працівників музейних закладів міста у шести номінаціях: “Збереження та популяризація музейного фонду”, “Виставково-експозиційна діяльність”, “Освітня діяльність”, “Промоція та маркетинг музейної діяльності”, “Сучасні технології у музеї”. Переможці отримають грошову винагороду у розмірі 25 тисяч гривень.

Також визначено нову номінацію “Музейна подія року”, переможець якої отримає грошову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.

Деякі музеї запланували тематичні події 21 та 26 травня. Більш детальна програма святкувань доступна нижче:

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини