13 закладів зі Львова потрапили у список ТОП-100 найкращих в Україні

Уже п’ять років журнал “Новое время” формує перелік 100 найкращих ресторанів країни, на підставі голосування спеціально опитаних рестораторів та експертів, що розуміються на їжі.

Традиційно, лідером по кількості крутих закладів стала столиця – у Києві їх нарахували аж 47, далі йдуть популярні серед туристів міста Одеса та Львів, з яких у переліку опинилося 14 та 13 ресторанів відповідно, передає кореспондент 032.ua.

Середній “чек” по закладах Львова коливається від 300 до 600 гривень – саме стільки доведеться заплатити потенційному клієнту закладу, щоби смачно поїсти.

Ресторани Львова, які визнано найкращими, за версією журналу:

Amadeus

Розташований на площі Катедральній, 7 цей заклад спеціалізується на європейській кухні та потішить відвідувачів спокійною атмосферою й елегантним інтер’єром. Тут можна скуштувати класичні страви – від іспанської паельї до англійського стріт-фуду. Середній чек: 500 грн.

Mons Pius

Цей стейк-хаус розташований на вул. Лесі України, 13 та спеціалізується на стравах з м’яса та свіжому пиві. Відвідувачам пропонують стейки, що готуються в печі з додаванням однієї лише солі.  Середній чек: 500 грн.

Tante Sophie

Сині двері на вул. Друкарській, 6а – це добре відомий львів’янам заклад із фірмовими стравами французької кухні. У меню – равлики під соусами, жаб’ячі лапки, суп з морепродуктами та навіть горіхове парфе. Середній чек: 450 грн.

Голодний Микола

Майже на самому виїзді зі Львова, по вул. Стрийській, 352 розташований ресторан, де подають українську кухню. Особливо тут шанують людей на ім’я Микола, яких пригощають пивом, лимонадом або самогоном. При закладі є власна броварня, пекарня, а також ставок із фореллю і місце, де можуть погратися діти. Середній чек: 400 грн.

Ґвара

Нещодавно у центрі Львова на вул. Братів Рогатинців, 32 відкрився заклад із локальною кухнею, меню для якого допомагала створювати відома гастроблогерка Пані Стефа (Маріанна Душар). Ресторація славиться пирогами з гречки та картоплі, тушкованими яловичими шлуночками (флячками) та авторськими сирами. Середній чек: 400 грн.

Дуже висока кухня

Львівський холдинг “!FEST” відкрив на площі Ринок, 14 черговий заклад із авторською кухнею. Особливістю є те, що тут немає ні меню, ні офіціантів, але кухарі можуть приготувати будь-яку гастрономічну забаганку клієнта. Ціна, звісно ж, залежатиме від інгредієнтів. Середній чек: 400 грн.

Корки та крихти

Скуштувати фірмові безлімітні сніданки (які тривають упродовж цілого дня), страви італійської та іспанської кухні можна у цьому закладі по вул. Лесі Українки, 27. Після покупки ранкової тарілки, сирниками з овочами і фруктами можна смакувати скільки завгодно. Окрім цього, любителі пасти та особливих став можуть розраховувати на бонусний келих вина та устрицю. Середній чек: 300 грн.

Кумпель

Пивний ресторан розташувався одразу за двома адресами у Львові: вул. Володимира Винниченка, 6 та на просп. В’ячеслава Чорновола, 2б. Тут подають крафтове пиво, галицькій карманадлі (відбивні в паніровці) й андрути (вафельні тортики з солодкими додатками). Середній чек: 400 грн.

Реберня під Арсеналом

На вул. Підвальній, 5 розташований гриль-бар, де подають реберця, які потрібно їсти руками. Для цього відвідувачам видають паперову скатертину і спеціальні одноразові жакети. Середній чек:400 грн.

Ресторація Бачевського

Заклад на вул. Шевській, 8 славиться серед львів’ян вишуканим інтер’єром та незвичайній подачі традиційної галицької кухні. У ресторації намагаються відродити кабаре, тому щомісяця тут показують постановку Kumpel ze Lwowa польського режисера Славоміра Говіна. Середній чек: 600 грн.

Театр пива Правда

У центрі Львова, на пл. Ринок, 32 розташований ресторан-пивоварня, де цей напій варять на очах у відвідувачів. Часто тут експериментують зі смаками, тому в пиво додають незвичні інгредієнти та формують сезонні пропозиції. Середній чек: 300 грн.

Трапезна Ідей

У підвалах Бернардинського монастиря по вул. Валовій, 18а, розташувався заклад, де подають страви галицької кухні у особливій атмосфері кам’яних стін та масивних дубових столів. За задумом творців ресторану, це має спонукати відвідувачів до творчих роздумів та надихати на нові ідеї. Середній чек: 300 грн.

Чорний кіт

Поринути в атмосферу справжнього британського пабу можна у закладі на вул. Героїв Майдану, 4. Тут подають різні види пива, а також страви з м’яса європейської та української кухонь. Гурманів потішать варіації гарячих сковорідок, домашньої піци та свіжої випічки. Середній чек:600 грн.

Ось перелік експертів, які обирали найкращі ресторани України:

Усі фото – з соцмереж

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини