5G запустять в Україні вже наступного року. Порошенко підписав відповідний указ

За його словами, Україна не збирається пасти задніх.

17 травня президент Україна Петро Порошенко підписав указ, який визначить графік запуску зв’язку п’ятого покоління у 2020 році в Україні, – про це повідомляє ТСН.

За словами Порошенка, зв’язком 3G або 4G нікого не здивуєш. “Розуміючи, що зв’язок п’ятого покоління запрацює у 2020 році у більшості країн Євросоюзу, вже працює у США та в Китаї, ми не збираємося пасти задніх”, – сказав він.

Серед іншого указ передбачає план вивільнення частот, роботу з урядом, необхідні законодавчі ініціативи Верховної ради. Запровадження 5G, за словами президента, це нові можливості для людей, ІТ сектора, надходження до Держбюджету, нові інвестиції в Україну, нові можливості для сільської медицини,зокрема телемедицини, а також для “нової української школи”, інтерактивного навчання та безпеки через систему “Безпечне місто”.

Стандарт 5G має забезпечити такі характеристики:

  • пікова швидкість завантаження даних на одну базову станцію до 20Гб/с
  • швидкість завантаження даних до 100 Мб/c та вивантаження до 50 Мб/c для одного абонента
  • можливість абонентському пристрою рухатись зі швидкістю до 500 км/год між базовими станціями (наприклад, у швидкісному потязі)
  • можливість пристроям перемикатись між режимом заощадження енергії та повністю робочим за 10 мс
  • затримки до 4 мс за сприятливих умов, і до 1 мс для спеціалізованих з’єднань
  • поліпшена ефективність використання радіочастотного спектру
  • передача даних зі швидкістю 1 Гб/c водночас для багатьох користувачів на одному поверсі будівлі
  • можливість роботи до 1 млн пристроїв на 1 км

Нагадаємо, раніше колишній заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків розповів, що стандарти 5G ще не розроблені, але варіанти, що новітня технологія не з’явиться в Україні  – неможливі. Голова Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації Олександр Животовський заявив, що п’яте покоління мобільного зв’язку 5G з’явиться в Україні не раніше 2020 року.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини