Журналісти просять управління освіти перевірити приналежність вчительки школи №93 до секти

Скандальна львівська вчителька християнської етики у школі №93 Мирослава Стецюк, яку звинуватили у гомофобії, піде на пенсію після закінчення навчального року.  Також вчительці винесли догану. Педагог визнала свою провину.

Окрім того, журналісти просять управління освіти перевірити можливість приналежності жінки до секти Гарафини Маковій.

Про це повідомила львівська журналістка Вікторія Балицька – пише Форпост

“Мене здивували три нюанси:

1. Специфічна манера розмови вчительки. 
2. Її зовнішній вигляд. Не сучасний і типовий для певних субкультур. 
3. На столі в класі горіла свічка на тризубому підсвічнику. Це на відео в самому кінці. 

Навіть якщо не брати до уваги ЩО вона говорить, то все це виглядає дещо моторошно. Хіба на уроках християнської етики палять свічки? 

Згодом я почитала коментар Степан Грицюк у Фейсбук-спільноті «Реальна політика» про те, що зовнішність вчительки та її монолог мають ознаки приналежності до духовної течії з ознаками секти Гарафини Маковій. Послідовників обов`язково мають носити хустки, довгі спідниці і т.д. До речі, в 2011 році українська православна церква засудила вчення Маковій як окультне і не християнське. Наприклад, вчення забороняє мати піаніно, брати до рук жолуді і пити з горла пляшок бо формою вони нагадають дітородного органи… і ще багато схожих заборон. В Гуглі достатньо інфи про цю течію, хто хоче може почитити. 

Тепер окреслю проблему. Питання навіть не в тому що робить ця вчителька, з відео, в сучасній школі 21-го століття. Питання в тому, що за інформацією Степана Грицюка послідовників Маковій ще років 6-7 тому по школах було досить багато. Вони навчали наших дітей. І наскільки я зрозуміла, це гуманітарні предмети, які формують духовні цінності в школярів. 

Можливо за ці роки щось помінялося. Але маючи досить критичне і тверезе уявлення про стан освіти, дуже сумніваюся. 
Це не «полювання на відьм». Але люди, які мають такий рівень інтелекту та духовності, що можуть стати послідовниками окультних сект, мабуть не мають навчати дітей. Чи нє?! Приналежність вчительки з відео до якоїсь духовної течії це лише припущення, версія. Але прошу перевірити її. Як і причетність послідовників Маковій до освіти в наших школах і садках”, – пише вікторія Балицька на своїй сторінці у Фейсбуку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини