«Так Порошенко дякує за вибори»: нагородження Мирослава Хом’яка та Анатолія Дейнеки роздратувало львів’ян

4 травня Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня генерального директора радіо «Львівська хвиля», голову львівської обласної організації політичної партії «Наш Край» Мирослава Хом’яка. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека – повідомляє Львівська мануфактура новин

Указ про нагородження з’явився на сайті Президента України. Такі відзнаки роздратували та обурили львів’ян. Своє незадоволення вони виклали у коментарях у Facebook.
«Лишається лише Медведчуку героя дати, щоб повний СДП-ушний флеш-рояль», – на своїй сторінці у соцмережі зреагував на призначення Хом’яка Андрій Пристай. – Львівська інтелігенція і підприємці листи в підтримку Петра Олексійовича писали, а орден Хом’яку дали».

Львівський підприємець та громадський діяч Ярослав Рущишин теж дивується, за які заслуги Мирослав Хом’як отримав нагороду.
«Він у 2000-2005 роках був одним з очільників податкової інспекції, яка проводила репресії проти підприємців та бізнесу. Душили усіх, хто був не згідний з політикою СДПУ (о). Часто приватні підприємців не витримували такого тиску. У мене тоді було 30 чи 35 судових справ проти дій податкової інспекції. За що тепер цю людину нагородили?», – каже LMN Ярослав Рущишин.

У львівських політичних колах зазначають, що під час президентської кампанії 2019 року інформаційний ресурс «Гал-Інфо», який пов’язують з Мирославом Хом’яком, став одним з ключових майданчиків проведення інформаційних заходів на користь Порошенка. Там проводились два виборчі марафони до першого та другого турів, що здебільшого складались з лояльних до одного з кандидатів гостей. Цю нагороду називають вдячністю за інформаційну підтримку.

«У переліку нагороджених поряд з людиною Медведчука Хом’яком є Анатолій Дейнека. В принципі ця ситуація є показовою і не потребує коментарів. Чому це зробив Порошенко? Мабуть, віддав належне лісникам, які в усі часи були не лише лісниками, а і його адмінресурсом під час виборів. Президент нагородив не лісника, не господарника, не політика, а одного зі штабістів, керівників виборчого процесу у Львівській області. Наразі так Порошенко дякує за вибори, – каже LMN львівський активіст Василь Курій. – Надіємося, що за ті мільйонні збитки, до яких призвела діяльність Дейнеки, свою нагороду він ще отримає».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини