Порошенко здійснив прощальний візит на Донбас, щоб подякувати воїнам за службу ( фото)

Про це повідомила Ірина Геращенко. Вона поділилася світлинами та розповіддю, як відбулася прощальна зустріч президента Порошенка з солдатами на передовій.

“Це був , безумовно, особливий за відчуттями і в той же час дуже оптимістичний день на Донбасі.

Так, це був прощальний візит П. Порошенка як Президента і Верховного , він дякував Армії, солдатам, офіцерам за їх високе служіння Україні і народу.

Але , ключове, ми з великою гордістю говорили і відзначали , скільки під проводом і за лідерства президента, за ці роки зроблено.

Я пам‘ятаю хлопців у в‘єтнамках і різношерстних строях 5 років тому, як вони, з перемотаними ізолентою автоматами звільняли Слов’янськ. Сьогодні маємо іншу Армію- нагодовану, одягнуту, мотивовану, з підвищеними зарплатами, навчену, сильну, горду, бойову.

Сьогодні Президент вручав нагороди і нові звання справжнім бойовим офіцерам, нарешті ми маємо генералів, які ставляться до солдатів своєї бригади як батько, а не панич ( ще не всі, в армії є різні керівники, але вперше з‘являються справжні).

Щаслива бачити вчорашніх полковників, тепер – генералів, яких зустрічала в найстрашніші і найгарячіші дні в пеклі, вони були поряд зі своїми солдатами, ризикували, захищали .

Президент і міністр оборони Полторак заклали чимало нових, важливих армійських традицій. Це – нові історичні, іменні назви бригад, і прапори , які є дорогими для кожного справжнього воїна .

Українська армія , кожен рід військ сьогодні має своє професійне свято. Вперше ми святкували день піхоти. В легендарній 93. В ЗСУ сьогодні на рівних з чоловіками служать батьківщині тисячі українок.

Ми ще раз переконалися, наскільки правильним був ініційований президентом закон про реінтеграцію, переформатування АТО в ООС.

За 5 років вдалося звільнити 70% окупованого Донбасу, за останній рік під керівництвом С. Наєва-3 населених пункти, 24 кілометри української землі. Я щаслива була зустріти друзів – тепер генералів Соколова, Хоменка, Марченка, інших.

Президент заїхав в 6 школу Авдіївки, про візит знала тільки директор, й для вчительки української , пані Марії і її 9-А це стало сюрпризом.

Марії Григорівні 75, вона продовжує викладати і виховує переможців всеукраінскьих олімпіад з української, в прифронтовій Авдіівці. Це її портрет на муралі розбитого російськими окупантами будинку. Сьогодні вона стала заслуженим вчителем України.

А розпочали візит – з покладання квітів біля 10 блокпосту, де в липні 14 було розстріляно наших героїв.

Тоді українські кордони перейшли російські регулярні війська, тут вперше вони застосували танки , загинуло 7 наших воїнів, серед них Володимир Мамадолієв , він викликав на себе ворожий вогонь і його тіло ідентифікували потім по волонтерських борцях, такої сили були обстріли…

Ми схилили голови і ми плакали, бо не можна забути Жодного Героя і простити жодну смерть . Ми багато згадували сьогодні. Ці 5 років ми захищали країну. І ми захищатимемо її , боронитимемо( на дипломатичних і політичних фронтах) і відновлюватимемо й надалі.

Президенту сьогодні багато дякували. Військові. Волонтери. Авдіівці, що зустріли його в місті.

Для нього й для нас – команди – це було важливо. Ми багато зробили. Не все, на жаль, але і надалі і завжди , Армія і Донбас залишаються пріорітетом нашого порядку денного. В серці. В думках. В діях .” – написала Геращенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини