Інженерка вишила майже двісті рушників та встановила рекорд

Любов Романів – незвичайна київська пенсіонерка. Вона справжня майстриня української традиційної вишивки. За своє життя жінка вишила 165 унікальних рушників. Старання пані Любові потрапили до Національного реєстру рекордів України. Вона отримала відзнаку за “Найбільшу колекцію власноруч вишитих рушників”.

Жінка почала вишивати ще змалечку. Мама дала їй голку та нитки, коли тій виповнилося п’ять років. Чому її роботи є унікальними? Жоден орнамент рушника не повторюється. Жінка відтворює старовинні візерунки, властиві лемківському краю, де народилася її мати. Потім на їхній основі вона вигадує власні композиції. До того ж пані Любов використовує незвичайну техніку – дрібний хрестик – пише Український інтерес

Окрім вишивки, майстриня захоплюється лемківськими писанками та кризами. Також вона вишиває скатерті. Ідеї для орнаментів шукає в узорах різних регіонів України.

Утім, вишивка та розпис – для душі. Любов працює інженером-фізиком на підприємстві “Антонов”. Попри зайнятість на роботі, жінка встигає не лише займатися улюбленою вишивкою, але й давати безкоштовні майстер-класи.

До речі, її роботи представлені в музеях та приватних колекціях у Польщі, Італії, Білорусі, Чехії, США та Канаді.

Роботи Любові Романів. Фото: Національний реєстр рекордів

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини