Король Лев, лицарі і ретро авто: Львовом пройшла театралізована хода до Дня міста (фото)

Львів святкує 763-річчя. За доброю традицією, центром міста пройшла святкова хода, що цьогоріч відтворила історичну ретроспективу з королівських часів до теперішніх днів.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

© city-adm.lviv.ua

До загальноміської ходи долучились близько 3 тис. осіб — учасників різноманітних творчих колективів, а також містяни на ретро-автівках, ретро-велосипедах та мопедах. Традиційно захід розпочався з пл. А. Міцкевича, звідки колона попрямувала пр. Свободи та вул. П. Беринди до пл. Ринок. Тут усіх привітали Король Лев із королевою Констанцією та мер Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною Кіт-Садовою.

© city-adm.lviv.ua

На пл. Ринок міський голова традиційно прийняв ключ від міста, якого знайшов маленький батяр неподалік, адже ключ дивним чином зник напередодні. Відтак, мер Львова наголосив на символічності такого вчинку — львівська молодь завжди старається плекати чесність та щирість.

© city-adm.lviv.ua

«Ви навіть не уявляєте, які ви всі сьогодні красиві, як ви мило представляєте наше місто. Це дуже особливий день, тому що ми сьогодні трішки поринули в історію — ми пішли в стиль ретро, згадали ті часи, коли Львів був славний як завжди, мав особливості, коли українці активно розвивалися — «Просвіта», товариство української мови, «Пласт», тоді митрополит Шептицький дуже багато добрих справ робив і надихав. Власне, цей Львів тоді мав свою особливість — українці були в меншості, але так активно й багато працювали, що робили славу нашого українського Львова. Я би дуже хотів, щоби в сьогоднішньому часі ми відкинули смуток, переживання, зрозуміли просту істину — якщо хочемо мати успіх, то ми самі повинні його зробити.

© city-adm.lviv.ua

© city-adm.lviv.ua

© city-adm.lviv.ua

Львів — місто, яке має дуже амбітні плани. Ми, провівши у Львові Євро 2012, поставили перед собою дуже велику мету — бути містом, яке прийматиме зимові олімпійські ігри. Львів хоче бути містом-господарем зимової олімпіади 2030-го року. У цьому році ми плануємо почати будувати великий потужний завод із переробки відходів. І взагалі, ми повинні будувати себе, будувати місто і давати все добре для нашої країни. Львів — це Україна, це душа нашої країни. Я вас всіх люблю, бажаю вам багато добра і процвітання”, — сказав Андрій Садовий.

© city-adm.lviv.ua

Згодом міський голова дав наказ підняти штандарт міста над Ратушею. Під час підняття штандарту сурмачі традиційно виконали офіційну мелодію міста.

© city-adm.lviv.ua

Зазначимо, очолили цьогорічну святкову ходу Король Лев із королевою Констанцією у супроводі лицарів. У ході також взяли участь представники музею «Ретро-гараж», містяни на ретро-автомобілях авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак», Народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» ЛНУ ім. І. Франка, Духовий оркестр «Львівські фанфари», група мажореток «Феєрія», «Феєрія міні», актори міських театрів, народні мистецькі колективи, колективи-учасники фестивалю «У колі друзів» (колективи-гості з Польщі, Чехії, Словаччини та інших країн), представники спортивних організацій міста, лівів’яни та гості міста.

Нагадаємо, цьогоріч Львів відзначає свій День народження у стилі ретро.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини