Олег Оливко з Рави-Руської читає опери по губах виконавця

13-річний Олег Оливко із Рави-Руської на Жовківщині має унікальну музичну пам’ять – він знає понад 100 опер та вміє читати їх по губах. Нещодавно хлопець брав участь у випуск шоу «Дивовожні люди» на телеканалі «Україна». Переміг у четвертому епізоді шоу та потрапив до фіналу.

«Коли я народився, у мене були проблеми зі здоров’ям. У 5-річному віці дуже повгано говорив. Ніхто, окрім мами, мене не розумів. Мама дуже переживала, чи зможу я нормально говорити і ходити до школи. Їй порадили віддати мене в музичну школу. Галина Іванівна, моя викладачка з вокалу, запевнила маму, що то все на заняттях виправиться.  Так і сталось», – розповідає Олег LMN.

На шоу режисери запросили хлопця через гурт LEON VOCI, з якими Олег виступав на благодійному концерті.

«Я погодився, не роздумуючи. На наступний день після виходу першого ефіру у мене був день народження. У школі привітали з подвійним святом. Чесно кажучи, було таке враження, що я прокинувся зіркою», – каже хлопець.

У родині Олега особливих знавців у музичній сфері не було. Окрім співів, хлопець займається ще танцями та відвідує інші гуртки.  За перемогу у четвертому епізоді Олег отримав 100 тис. грн.

«Як і обіцяв, за отримані гроші придбав своїй сестричці телефон, а мамі супердуховку. А решта відклав на музичний інструмент», – каже хлопець.

У фіналі, який транслювали у неділю, Олег мав відгадати назви 4 опер, які виконували одночасно, без звуку, лише порухом губ, співаки. Олег не впорався з випробуванням.
«Було дуже важко, бо мало часу, щоб подумати. Та ще й хвилювався сильно. А найскладніше – це французькі арії.  Я трохи заплутався», – каже хлопець.

Джерело: Львівська мануфактура новин

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини