Чорні вареники та борщ у капусті: новий сучасний український ресторан «Канапа» у Львові

Минулого тижня на Площі Ринок, 39 відкрився новий незвичний заклад, в якому подають чорні вареники, їстівні свічки, борщ у капусті та, наприклад, холодець з зайця з молекулярним хроном. Це – ресторан сучасної української кухні «Канапа», проект відомого бізнесмена Дмитра Борисова, компанія якого налічує більше 30 закладів в Україні та закордоном.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

Першу «Канапу» в Києві було відкрито в 2013-ому, подібний заклад з’явився в Варшаві взимку 2017-ого, і ось тепер третій такий ресторан розпочав роботу у Львові.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

В основі концепції – сучасна інтерпретація української кухні, яка базується на переосмисленні аутентичних рецептів, використанні нових кулінарних технологів та величезної кількості локальних продуктів.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

Головні спеціалітети вже добре знайомі гостям. Це паштет з печінки цесарки та фазану з морквяним мусом (99 ₴), чорні вареники з судаком і копченим салом та соусом з кав’яру оселедця (129 ₴), борщ в капусті – із свинячими вушками, чорносливом, копченою грушею та пампушками (129 ₴), котлета по-київськи з фазану (199 ₴), картопляні сфери з зобною залозою та грибами з кефірно-часниковим соусом із зеленню (79 ₴).

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

Їстівні свічки та сало в шоколаді також є в мене. А ще величезна колекція вин, зокрема з різних регіонів України.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

Крім того, в меню є сніданки, які подають з 8 ранку.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

За 89 гривень можна замовити яйця Бенедикт з рожевою фореллю, соусом голандез і кав’яром щуки на вершковому бріоші, бовтанку з карпатською соленою бринзою, стиглими томатами та лісовими грибами, сирники з фермерського сиру з родзинками, ягідним соусом та сметаною.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

Львівська «Канапа» розташувалася у старовинній Кам’яниці Толочківській – тут три поверхи, 8 тематичних зал (дегустаційні зали з доброю колекцією українських вин, «майстерня», «камінна зала», «бібліотека», тощо), тераса та власний заквітчаний дворик.

Ресторан «Канапа»
фото: «Канапа»

• Деталі: https://borysov.com.ua/uk/kanapa-lviv
• м. Львів, площа Ринок, 39
• +38 098 747 0 747
• Години роботи: з 8:00 до 23:00

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини