Блаженніший Святослав отримав звання почесного громадянина Львова

Главі УГКЦ блаженнішому Святославу присвоїли звання почесного громадянина Львова. Це відбулось під час урочистого засідання сесії Львівської міської ради з нагоди дня міста.

Про це повідомляє Zaxid.net

Вперше звання почесного громадянина Львова отримали одразу троє людей: блаженніший Святослав, митрополит львівський ПЦУ високопреосвященний Макарій та патріарх ПЦУ святійший Філарет.

«Хочу дуже подякувати та привітати усіх вас із тим, що Львів має таке гарне свято, яке співпадає з Днем святого Юрія, – сказав під час урочистого засідання сесії ЛМР блаженніший Святослав, – Для мене сьогодні бути тут між вами та отримати таке високе звання від львівської громади – це особлива честь. Коли я переглядав, хто ж є серед почесних громадян міста Львова, то побачив, що відсьогодні перебуваю у дуже доброму товаристві. Але розумію, що не так я став почесним громадянином міста Львова, як Українська греко-католицька церква стає почесною у тому святому, славному, історичному місті».

49-річний уродженець міста Стрий на Львівщині блаженніший Святослав (Шевчук) очолює Українську греко-католицьку церкву з березня 2011 року та є верховним архієпископом Києво-Галицьким.

У 1980-х роках навчався Бориславському медичному училищі та одночасно – в підпільній греко-католицькій духовній семінарії. Після завершення строкової служби в Радянській армії на початку 1990-х років навчався в Центрі філософсько-богословських студій «Дон Боско» у Буенос-Айресі, а пізніше – у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа та в Папському університеті св. Томи Аквінського в Римі. Був ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа

Фото: Zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини