“Жителів ОРДЛО, які отримали російський паспорт, потрібно позбавляти українського громадянства” – Юрій Гримчак

Юрій Гримчак заявив журналістам 5 каналу, що жителів непідконтрольної Києву частини Донбасу, які отримали російські паспорти, потрібно позбавляти українського громадянства.

На думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій, такий крок буде повністю відповідати чинним нормам законодавства.

Юрій Гримчак переконаний, що жителів окупованої частини Донбасу, які отримають паспорти РФ, необхідно позбавляти українського громадянства. Заступник міністра нагадав про чинні норми національного законодавства. Сьогодні в Україні дозволяється мати тільки одне громадянство. Відповідно, якщо людина отримує російський паспорт, то його український документ слід анулювати.

Також чиновник пояснив, що Росія, видаючи свої паспорти на окупованій частині Донбасу, переслідує відразу кілька цілей. Одна з них полягає в прагненні розхитати ситуацію. Крім того, Москва хоче за допомогою своїх паспортів легалізувати бойовиків, адже цей документ може допомогти представникам окупаційних властей в самопроголошених республіках уникнути переслідування в Україні. Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що отримати російські паспорти хочуть 90 відсотків жителів Донбасу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини