Порошенко зателефонував Зеленському: привітав з перемогою і домовився про зустріч

Чинний президент Петро Порошенко зателефонував обраному президенту Володимиру Зеленському і привітав його з перемогою на виборах. 

Про це йдеться у відеозверненні Порошенка, оприлюдненому на його сторінці у Facebook – пише ТСН

“Як чинний глава держави щойно подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія”, – сказав він.

За словами Порошенка, наразі потрібно продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію тоді, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України.

“В такий спосіб Путін готує обґрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії. Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля”, – наголосив Порошенко.

Як чинний глава держави щойно подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія.Зараз ми маємо продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. В такий спосіб Путін готує обгрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії.Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля.Суперництво на виборах залишилося в минулому.Користуючись нагодою, хочу подякувати більш ніж 4,5 мільйонам виборців, які проголосували за мене. Але тепер ми, всі українці, всі разом спільними зусиллями не маємо дати Путіну жодного шансу скористатися перехідним періодом в Україні, нашим демократичним процесом передачі влади. Розраховую, що така позиція знайде підтримку і у обраного Президента.Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 30. April 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини