Куди поїхати зі Львова на Великодні свята

Великдень, після якого майже одразу йде 1 Травня – прекрасна можливість не чекати відпустки, а вирушити у подорож за кордон вже найближчим часом. Така кількість святкових і вихідних співпадає нечасто, тож відкладайте на наступну суботу поїздку на шашлики – вибирайте тур, складайте речі і – вперед за новими враженнями.

VG Львів вивчив пропозиції міських турагенцій і рекомендує п’ять варіантів автобусних турів зі Львова у Європу на великодньо-травневі вихідні 2019.

Краків – Велічка – Закопане

Відвідини будь-якого міста, до якого ви завітали вперше і не проїздом, найкраще починати з оглядової екскурсії. Краків – не виняток. Бaрбaкaн, Ринкoвa плoщa, сoбoр Святої Діви Мaрії, тoргoві ряди Сукєнніцe, один із найстаріших вишів Європи – Ягeллoнський унівeрситeт, собор Святих Петра і Павла, монастир Францисканців, Кафедральний собор, замок короля, печера вавельського Смока… Самостійно ви й за півдня усе це не оглянете, тому довіртеся екскурсоводу. Втомилися? Нічого, на соляній копальні у Велічці ходити доведеться менше. А в Закопане, милуючись  казковими краєвидами і дeрeв’янoю aрхітeктурoю, сповна відпочинете від міської метушні. Тут, до речі, зможете і верхи покататися, і поніжитися у теплому басейні.

Тривалість: 4 дні

Ціна: від 100 євро з людини

Що привезти: м’якого вавельського смока, сіль із шахти

Прага та Берлін

Хочете по-справжньому насолодитися старовинною Прагою – взувайте зручне взуття, без підборів. Ходити доведеться багато, але воно того вартує. У Старе місто ви закохаєтеся з першого погляду і неодмінно захочете повернутися сюди ще, аби досхочу нагулятися, без поспіху. А поки що відвідаєте головну історичну площу – Старомєстську (Празькі куранти обов’язково покажуть!), побачите Порохову вежу, славнозвісний Карлів міст… У перерві між екскурсіями рекомендуємо скуштувати чеський трдельник – солодкий пиріг із листкового тіста, загорнутий у трубочку, посипаний цукром, корицею і горіхами.

А попереду – Берлін. Рейхстаг, Бранденбурзькі ворота, бульвар “під липами”, площа Жандарменмаркт (її називають однією з найгарніших у Європі) і ще багато чого цікавого, що краще один раз побачити, ніж… Ну, ви знаєте.

Тривалість: 4 дні

Ціна: від 115 євро з людини

Що привезти: кухоль з кротом із відомого чеського мультсеріалу, олівці Koh-i-Noor

Литва, Латвія і Швеція

Починаємо традиційно з оглядової екскурсії. На карті – Тракай. Маленьке затишне містечко в Литві, резиденції литовських князів. За рахунок майже двох сотень озер його ще називають “містом на воді”. Старовинний Тракайський замок – найбільший зі збережених у країні. Тракай вартий того, аби погуляти тут увесь день, але треба їхати далі.

Наступна зупинка – Вільнюс. Кафедральний собор, Кафедральний майдан, ансамбль костелів Святих Анни і Бернардинців, Святі Ворота, костел Святої Терези, церква і монастир Святого Духа, костел Святого Казимира, Ратушна площа…Все це ви побачите на власні очі. А попереду ж іще Рига і Стокгольм. Зізнайтеся, ви ж завжди мріяли дізнатися, на даху якого будинку жив Карлсон?

Тривалість: 6 днів

Ціна: від 128 євро з людини

Що привезти: кераміку, щось із Карлсоном, шакотис (якщо не з’їсте дорогою додому)

Краків, Відень і Будапешт

Не зупинятимемося детально на численних цікавинках Кракова, адже про старовинне польське місто вже писали вище. Краще одразу до Відня. Після оглядової екскурсії містом з вишуканою архітектурою, яке потопає у садах і парках, відвідаєйте ще Віденську оперу, чи австрійський парламент, або ж замок Шонбрунн. І зайдіть у котрусь із віденських кав’ярень, аби скуштувати славнозвісний шоколадний торт із абрикосовим джемом “Захер”. Коли замовлятимете його потім у Львові – точно знатимете, яким він має бути насправді.

У Будапешті нудно також не буде. По-перше Парламент – символ не лише міста, але й усієї Угорщини. По-друге, Королівський палац, Історичний музей і церква Святого Матьяша, що знаходяться у старій частині міста. Найкраще піднятися на фунікулері. По-третє, Рибацький бастіон, з якого відкривається неймовірний краєвид на Дунай. А ще ж – купальні Сечені, Геллерт і Палатинус. На все й часу не вистачить, доведеться обирати.

Тривалість: 3 дні

Ціна: від 125 євро з людини

Що привезти:  токайське вино, приправи

Будапешт, Венеція, Верона

Так, ми з знаємо, що коли ви чуєте Венеція, то одразу уявляєте себе в гондолі, яка вправно маневрує вузенькими венеційськими каналами на чолі з засмаглим гондольєром. Не відмовлятимемо вас від вашої мрії. Але можна прогулятися й пішки. Йдучи вздовж каналів, переходити через мости, виходити на площі й милуватися розкішними палацами і храмами. Знаменита площа Сан Марко та палац Дожів, Кампанілла та міст Ріальто, сувенірні крамниці, карнавальні маски, чудернацькі ляльки, венеційське скло. Все це ви побачите, до дечого доторкнетеся, а щось повезете з собою додому під час пішої екскурсії. Романтика. А попереду – Верона, місто Ромео і Джульєти.

Прогулянка на кораблику з келихом шампанського обійдеться у додаткові півсотні євро за двох, але запам’ятається назавжди.

Тривалість: 5 днів

Ціна: від 145 євро з людини

Що привезти: карнавальну маску, оливкову олію, прикраси з муранського скла

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини