“Кінець епохи “Сватов”. Здолаємо разом” – Оксана Забужко

Оксана Забужко
Оксана Забужко

Українська українська письменниця та поетеса Оксана Забужко міркуванням з приводу того, як вберегти Україну.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

КІНЕЦЬ ЕПОХИ “СВАТОВ”.
ЗДОЛАЄМО ЇХ РАЗОМ!

Частина І

Нижче – мої міркування з приводу того, як нам вберегти Україну. Бо – ні, ще НЕ пізно (не слухайте тих, хто каже “всьо пропало, Зеленський уже президент”!), – і ні, НЕ “нічого страшного не станеться, однаково, Зеленський чи Порошенко”: цей допис пишу для тих, хто розуміє/відчуває, що під прикриттям гри в Вову-Кіндерсюрприза Україну хоче забрати в пряме правління не просто Коломойський (це проміжний етап, “всього лише” дефолт!) – а Москва, з усіма наслідками, відомими як з історії 20-го ст., так і з трагедії наших окупованих територій: Вову невипадково УЖЕ обряджають під фюрерка-тітухана – стадіонний ролик, скопійований з “Мефісто”, телефонне хамство з верескливими чекістськими інтонаціями – все це не передвиборче шоу, а підготовка до СПРАВЖНЬОЇ диктатури з ВІРТУАЛЬНИМ диктатором, той самий “сценарій А”, який свого часу Кремль готував був “під Януковича” – і от тепер запускає нам за допомогою своєї ОСТАННЬОЇ ЗБРОЇ, давно закладеної бомби сповільненої дії: московського токсичного шоубізу.
ЯК ДО ЦЬОГО ДІЙШЛО? (для тих, хто раніше не цікавився цим питанням)
Про “технології розтління”, або про те, як московський шоубіз послідовно деморалізував Україну від початку 2000-х рр., я докладно писала в “І знов я влізаю в танк…” (див. на фото, чим ця книжка кінчається!). Хто не встиг прочитати – соррі, зараз на такий лонґрід запізно)), але, будь ласка, знайдіть час і подивіться два відео, щоб розуміти глибину і серйозність хвороби (розуміти, що це не “за 5 років” сталося, не “Порошенко довьол” – що “феномен Зеленського” таїть під собою, як фурункул – підшкірний набряк, тонни й тонни ментального гною, закачувані в організм українського суспільства довгі роки, і того гною, за давністю, ми “не помічали”, – а ось тепер уже “не помічати” годі, тепер – або ми почнемо його виводити з організму, або він нас уб’є). Отож для тих, хто не в темі:

1. Мій виступ у грудні 2012 р. – про деморалізацію України через медіапростір https://www.youtube.com/watch?v=cfhkGul7-VM&t=3s (за Зеленського голосують ті самі сільські вчительки, які замовляли своїм учням стриптизершу, і водії міжміських автобусів, які брали надбавку за те, що крутитимуть в дорозі “Сватов”, – інформвійна проти України почалася ще в 1990-ті, і метою цілої цієї, на позір мирної, “епохи Сватов” було – відбити нам інстинкт небезпеки: щоб українці перестали реаґувати на образу гідности й хіхікали, як Юля перед Путіним, коли видресирувані “лучшимі маскофскімі прадюсерамі” зеленські здають нам в очі аналізи, глумлячись і з нашої держави, і з нашого гімну, і з наших мертвих, – щоб ми при тому не відчували болю/гніву/обурення, а вже конкретна виборча технологія спрацьовує тільки тоді, коли лягає на цю, попередньо інстальовану ЦІННІСНУ БЕЗЗАХИСНІСТЬ);

2. Хрестоматійне інтерв’ю Юрія Безменова 1984 р. про андроповську концепцію “гібридної війни” (т.зв. “активные меры” (с)) – воно є на ютюбі і з укр. субтитрами https://www.youtube.com/watch?v=pHRwG0wSLis, я його тут уже не раз рекламувала як обов’язкове для перегляду всім, починаючи від старших класів середньої школи, але якщо геть не маєте часу, то зосередьтесь на останніх 20 хв. (від 1:07:30), де розповідається, як за 15-20 рр. (мінімум одне покоління), шляхом проникнення в освіту й ЗМІ, рос. спецслужби здійснюють ДЕМОРАЛІЗАЦІЮ атакованої країни – це 1ша стадія її “захоплення зсередини” (мета – цитує Безменов підручник КГБ 1970-х рр. – “змінити вам картину світу настільки, щоб, попри купу інформації, ви не змогли прийняти розумного рішення в інтересах власної безпеки й безпеки своєї країни”: саме це й відбулося на цих виборах).

А вже після цього приходить “технологія ведмедика Волдо” (ця вже нова, її краще видно, про неї див. мій недавній виступ на Безпековому Форумі https://www.youtube.com/watch?v=THYM3viV9rs&t=2s).
МИ ЗАРАЗ ТУТ (с)

ПИТАННЯ: ЧИ МОЖНА ЗА 5 ДНІВ ВИПРАВИТИ ТЕ, ЩО ВИКРИВЛЯЛОСЯ 15-20 РОКІВ?”

КІНЕЦЬ ЕПОХИ "СВАТОВ".ЗДОЛАЄМО ЇХ РАЗОМ!Частина ІНижче – мої міркування з приводу того, як нам вберегти Україну. Бо…

Gepostet von Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) am Montag, 15. April 2019

Алла Гунченко для Україна Неймовірна

Редакція може не поділяти думку авторів. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини