Порошенко на НСК “Олімпійьский” повідомив про гучне звільнення

Президент України Петро Порошенко заявив на стадіоні “Олімпійському” 14 квітня, що звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, передає кореспондент “ГОРДОН“.

“У п’ятницю перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки генерал Семочко звільнений з посади”, – заявив Порошенко.

У розслідуванні телепроекту Bihus.info, що вийшло восени 2018 року, йшлося про те, що Семочко до призначення першим заступником голови СЗР служив в СБУ в Криму, а його громадянська дружина Тетяна Лисенко і ще семеро членів сім’ї отримали російські паспорти після анексії півострова. Сам Семочко в інтерв’ю ZIK заперечував цю інформацію. За його словами, у нього і його дружини немає ніяких інших паспортів, крім українських.

Семочко в роки керівництва економічної контррозвідкою СБУ виявляв інтерес до тіньових доходів фармацевтичних компаній, стверджують журналісти програми Bihus.info. Вони підозрюють, що це може пояснити покупку сім’єю заступник голови СЗР нерухомості під Києвом на 200 млн грн і поява у нього дорогого авто Land Cruiser.

Після виходу в ефір журналістського розслідування Національне антикорупційне бюро України зареєструвало провадження за підозрою Семочко в незаконному збагаченні, а СБУ – за підозрою в можливій зраді.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини