Кого мешканці Західної України бачать наступним Президентом України (опитування)

Після першого туру виборів соціологи провели нове дослідження електоральних настроїв українців.

37% мешканців Західної України планують проголосувати у другому турі президентських виборів за Володимира Зеленського, 34% — за Петра Порошенка. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 5-10 квітня, передає Твоє місто.

Володимир Зеленський має підтримку більшості і в інших регіонах України та у різних вікових групах.

Загалом за Володимира Зеленського планують голосувати 51% усіх опитаних та 71,4% — серед тих, хто визначився і має намір голосувати. За Петра Порошенка, відповідно, голосуватимуть 20,8% та 28,6%.

Якщо раніше найбільша частка опитаних вірила в перемогу на виборах чинного президента, то зараз 61% опитаних вважає, що президентом стане Володимир Зеленський. У перемогу Петра Порошенка ж вірять лише 17% респондентів. На Західній Україні ці показники становлять 54% та 22% відповідно.

Згідно з результатами дослідження, у квітні збільшилася кількість тих, хто вважає, що в Україні справи йдуть у правильному напрямку, — 30% опитаних проти 16% у березні. Так само збільшився відсоток тих, хто вважає, що країні потрібні радикальні зміни (83% проти 69% у січні). 52% респондентів вірять, що після президентських виборів ситуація в країні покращиться (у березні так думали лише 35%).

Соціологічне дослідження проводили впродовж 5-10 квітня методом особистого формалізованого інтерв’ю. Соціологи опитали 3000 респондентів віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами та типом поселення. Помилка репрезентативності становить не більше 1,8%. Під час дослідження області розподілили на Захід, Центр, Схід та Південь. До Західної України увійшли Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Тернопільська, Волинська, Рівненська та Хмельницька області.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини