Боляче, що українці не відчувають страху за втрату власної держави, – Білозір

Кампанія Володимира Зеленського – це «стьоб» щодо українського народу. Петро Порошенко пішов на пропозиції опонента тільки для того, щоб уникнути будь-яких маніпуляцій.

Про це в кулуарах парламенту, які транслював телеканал ZIK, заявила народний депутат з фракції БПП Оксана Білозір.

«Все те, що зараз відбувається під час виборчої кампанії одного з кандидатів у стосунку до народу, я б охарактеризувала одним словом – «стьоб». Зеленський, фактично, запропонував для нас порядок денний. Чинний президент пішов на пропозиції і виконує ті домовленості, які озвучив кандидат. Порошенко зробив цей крок тільки для того, щоб уникнути будь-яких маніпуляцій», – зазначає Оксана Білозір.

Депутат з фракції БПП зізнається, що доволі складно пояснити міжнародним партерам політичну ситуацію в Україні.

«Для мене все це неприродно, мені некомфортно. Складно пояснити міжнародним пантерам, американським сенаторам, що відбувається в Україні. Мабуть, дії одного з кандидатів спрямовані на те, щоб принизити країну, статус виборів, президента у воюючій державі», – припускає нардеп.

Підтримувати ідеї кандидата, який говорить про те, що війну треба переглянути, бо, можливо, це громадянський конфлікт, а мову мусимо винести за дужки, як ідентичність – неправильно, вважає Оксана Білозір.

«Ці речі викликають велике запитання у європейських партнерів, які підтримували наші позиції, зокрема, право на власну державу і свій шлях розвитку. Для цього навколо нас об’єднався увесь світ – Великобританія, США, Європа. Вони давали кошти спеціально під наше прагнення, на реалізацію важливих реформ. Один з кандидатів усе це ставить під сумнів. Мені не комфортно і боляче, що українці не відчувають страху за втрату власної держави», – наголошує нардеп.

За сто років боротьби за нашу незалежність, національно-визвольні війни ми завжди програвали через різні причини, звертає увагу народний депутат.

«Коли ми програвали, отримували і голодомори, і сталінські репресії, і політичні переслідування. Мій батько – політв’язень, сидів в таборах вісім років тільки через те, щоб мати свою державу», – зазначає Оксана Білозір.

Якщо не буде власної держави, не матимемо до кого апелювати – ані щодо тарифів, ані зарплат чи пенсій, переконана народний депутат з фракції «БПП».

«Я вірю, що здоровий глузд переможе. Перед нами стоять великі виклики, але чомусь ми забули, що в нас йде війна», – додає Оксана Білозір. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/04/11/bolyache_shcho_ukraintsi_ne_vidchuvayut_strahu_za_vtratu_vlasnoi_derzhavy__1549617

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини