Відійшов у вічність львівський актор театру Марії Заньковецької Петро Бенюк

Сьогодні, 9 квітня, на 74-му році життя відійшов у вічність актор Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької Петро Бенюк.

Про це театр повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише tvoemisto.tv.

«Сьогодні з життя пішов видатний актор театру та кіно, народний артист України Петро Бенюк. Усе життя він присвятив творчості. Армія його фанатів не полишала свого кумира ніколи. На його вистави зали були повні глядачів з якими він і плакав, і сміявся», — йдеться у повідомленні.

Петро Бенюк народився в селищі Битків Надвірнянського району на Івано-Франківщині. Старший брат актора Богдана Бенюка. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого. З 1972 року працював у театрі Заньковецької у Львові.

Знімався у фільмах, зокрема «Заграва», «Тарас Шевченко. Заповіт», «Відьма», «Камінна душа», «Вперед, за скарбами гетьмана».

Лауреат Республіканського конкурсу читців в галузі гумору та сатири (1987), 1-го Всеукраїнського конкурсу гумору та сатири (1992). Дипломант кінофестивалю «Молодість-73» за найкращу чоловічу роль у фільмі «Катруся» (Київ, 1973).

Нагороджений дипломом III Всесоюзного фестивалю чеської драматургії в СРСР (1983) за роль Швейка у виставі «Пригоди бравого вояка Швейка». Член Спілки театральних діячів (з 1974), Спілки кінематографістів України (з 1992), кавалер Ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини