Дебати Зеленського і Порошенка: де і коли дивитися

Кандидати у президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко проведуть дебати перед другим туром виборів. НВ розповідає все, що про це відомо.

Де і коли дивитися

Точна дата проведення дебатів невідома, адже у Центрвиборчкомі не впевнені: це дебати чи все ж таки агітація. Річ у тім, що Зеленський і Порошенко зустрінуться на НСК Олімпійський у Києві, а за законом дебати мають відбуватися на суспільному телеканалі.

За законом дебати мають відбутися 19 квітня – в останню п’ятницю перед днем повторного голосування. Якщо ж ця зустріч буде вважатися агітацією, то вона може пройти і в інший день (але не в день тиші та не в день виборів).

Радник президента Ростислав Павленко висловився за проведення дебатів у кілька раундів: на НСК Олімпійський (не вказавши дату) і 19 квітня на базі Національної громадської телерадіокомпанії.

Радник штабу Зеленського Дмитро Разумков зазначив, що розраховує на проведення дебатів 19 квітня.

Наразі точний час проведення дебатів ще невідомий. Національна суспільна телерадіокомпанія 4 квітня лише розпочала переговори з усіма сторонами. Якщо зустріч визначать саме дебатами, а не агітацією, то за законом онлайн-трансляція буде між 19 та 22 годинами у прямому ефірі і триватиме не менше 60 хвилин.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини