Як Петро Порошенко перед виборами із львів’янами зустрівся (фото, відео)

28 березня у Львові із виборцями зустрівся Петро Порошенко. На проспект Свободи прийшло понад 20 тисяч львів’ян. По периметру площу оточили силовики та перекрили рух транспорту.

Перед виступом Порошенка зі сцени лунають шлягери рок-гуртів “Плач Єремії” та “Мандри”.

© twitter.com/poroshenko

“Наша стабільність та безпека – хитка. Один неправильний крок і ми знову повернемось у страшний 2014 рік”, – говорить соліст гурту “Плач Єремії” Тарас Чубай.

У той же ж час біля пам’ятника Тарасові Шевченку, на проспекті Свободи неподалік Львівської опери розпочався мітинг, який організували представники Нацкорпусу. Чоловіки у масках принесли із собою плакати із гаслами “Геть Свинарчуків Порошенка”, “Де відрубані руки?”.

© varta.com.ua

Сварилися з поліцією, яка відгородила їх від львів’ян та президента. Їх не пропустили. Казали, що хочуть запитати у Порошенка, чому він не покарав тих, хто краде на оборонці. Протягом усього виступу президента вигукували “ганьба”.

© varta.com.ua

© varta.com.ua

О 18.30, після виступів місцевих активістів та прихильників на сцену виходить Петро Порошенко. Називає Львів та Галичину компасом, який вказував Україні напрям на політичну свободу та цінності. Закликає почитати працю митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату”, аби не втратити державу. Зазначив, що протягом останніх п’яти років, українці почали будувати фундамент державності, вдалось ратифікували євроінтеграцію та отримали безвіз. Нагадав, про підписаний закон, який визнає воїнів УПА героями. Сказав про розвиток культури і мови. Додав про гордість за те, що в українських військових, є своє окреме національне свято та гасло.

“Українська мова була попелюшкою у своїй рідній хаті”, – зауважив.

Згадав час, коли Віктор Янукович, у 2014 році втік у Росію. Тоді у держскарбниці залишилось лише 108 тис. грн.

Уранці в місті відбувся протест євробляхерів. Порошенко їм дав відповідь у промові:

“Ті 13, 6 млрд гривень, які наповнили бюджет підуть на підняття та виплату пенсій, монетизацію субсидій”.

Також Глава держави зауважив, що економічне зростання в Україні дало можливість розгорнути другий фронт – боротьбу з бідністю.

“Економіка України зараз нарешті йде вгору і це дало нам можливість, якої ще не було 2-3 роки тому, відкрити другий фронт. Перемога на ньому є не менш важлива ніж на першому – з російським агресором. Цей другий фронт – боротьба з бідністю”.

Петро Порошенко зазначив, що уряд за його дорученням зараз прораховує дві ініціативи: впровадити цього року «13-ту пенсію» для малозабезпечених пенсіонерів, а також уникнути підвищення тарифів на газ через покращення ситуації зі світовими цінами.

Ще одна фінансово малозахищена категорія людей, за словами Порошенка – люди із обмеженими можливостями та багатодітні сім’ї. Їх достаток треба піднімати. Лише так можна подолати демографічну кризу.

“У мене, хто не знає – четверо дітей. І усі від однієї дружини. Ще двоє онуків. В 17 років вперше зустрів Марину. Через 2 тижні зізнався в любові. Через місяць покликав заміж. Бо раніше 18 – не дозволяли. Подзвонив додому. Мама дуже зраділа словами “ой лишенько”. Сказав: “Мама, ти її побачиш – усе зрозумієш”. Ми у шлюбі 35 років. І коли я іду до ікони на ранкову молитву, дякую Господу, щоб послав мені таку Марину. Це вона мені допомогла зрозуміти, що таке інклюзія, що таке інклюзивна освіта. Це вона пояснила мені, чому варто заступитись за людей та дітей із обмеженими можливостями”, – розповів Порошенко про свою дружину.

Президент визнав, що те, що почали робити у соціальній сфері – це поки що «дуже і дуже мало».

«Немає ще чим пишатися… Але найгірше вже точно позаду… Підготуємо Україну до вступу у НАТО та ЄС і це буде у 2023 році. Це цілком реалістично розпочати переговори про вступ у ЄС і вступити у НАТО», – підкреслив Порошенко.

Згадав і про конкурентів.

“Якщо сміття вчасно не вивезли, хто винен? Петро Олексійович Порошенко. Хоч всі прекрасно розуміють, що до того сміття, я не маю ніякого відношення. Але навіть такої відповідальності я не боюсь”.

“А пані Криза, яка вже втретє балотується у президенти. Вона не один раз була при владі. Згадайте, у 2005 взялась за цукор. І цукор зник. У 2009-му, їхала повз заправки. Побачила ціни та вирішила їх врегулювати. І що? Бензин увесь висох. А потім і м’ясо пропало. Того ж 2009, у мирний час, економіка впала так, як вона не падала протягом 2014-го року. А чого лише вартують газові угоди”.

“У Кремлі лише чекають слабкого, молоросійського кандидата, який не має досвіду, та навіть жартує лише російською”.

На завершення після гімну України Порошенко робив із львів’янами селфі.

Опісля Президент Петро Порошенко під час прямого ефіру на телеканалі «Інтер» наголосив, що законопроект Державної Думи РФ про невизнання виборів Президента України підтверджує справжню позицію Росії і демонструє для чого вона намагалася відправити своїх спостерігачів на вибори в нашу країну.

Це діагноз і це хвороба, коли хтось вносить до Держдуми РФ законопроект про невизнання виборів в Україні. Це означає, що вони думають, що Україна – це територія Росії, вони думають в ідеологемі «единого народа». Про це сьогодні говорив в ефірі Телеканал Інтер. В мене для них дуже неприємне повідомлення: Україна є і буде суверенною і самостійною державою. І результати виборів визначатиме український народ, а не Держдума РФ. Ми ніколи більше не повернемося ані в Радянський Союз, ані в Російську імперію. І незалежність України буде гарантовано нашим членством у ЄС і НАТО. А гарантом нашого суверенітету буде українське військо – армія, яку ми створили. І поки Росія є для України країною-агресором, і спостерігачів російських у нас не буде.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. März 2019

На останок таке вам фото: наші поліціянтки – найкращі!

Фото: Петро Волинський
Джерело: Львів – місто нахнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини