Сільські та селищні голови Львівщини скликали прес-конференцію, щоб підтримати одного кандидата на виборах

 27 березня, о 12:00 у прес-центрі Гал-Інфо відбулась прес-конференція сільських та селищних голів Львівщини з приводу президентських виборів в Україні.

Спікерами заходу виступили:

Цюман Григорій, голова Балучинської сільської ради
Стасів Олена, голова Братковицької сільської ради
Питель Ігор, голова Грибовицької сільської ради
Гец Галина, голова Добросинської сільської ради
Греськів Тарас, голова Давашської селищної ради
Соколовський Петро, голова Борщовицької сільської ради
Революція Гідності відкрила новий етап в історії Української Держави та продемонструвала здатність громадян впливати на суспільно-політичні перетворення. Вона стала поштовхом для оновлення та переформатування як сільського населення, так і сільської місцевості. Бажання та відповідальність стали основою розвитку громад, де сьогодні мешканці стають двигунами великих змін. Ми вже зараз відчуваємо значний поступ вперед по всіх напрямках нашої діяльності.

У сільських громадах активно впроваджується освітня реформа “Нова українська школа”. Вже сьогодні сільські діти виховуються в національно-патріотичному дусі, йдуть у сучасну школу, в якій приємно навчатися та яка дає учням не тільки знання, але й вміння застосувати їх у житті. Вчаться комунікувати між собою, розвивати мистецькі та спортивні здібності, використовувати сучасні інформаційні технології.

Медична реформа покликана вирішити питання сільської медицини, підвищити рівень здоров’я нації. Сьогодні сільська медицина стає доступнішою та підвищується якість надання медичних послуг у сільській місцевості. Запроваджуються сучасні підходи до приміщень і медичного обладнання, будуються сільські амбулаторії, впроваджуються новітні методи медичного обслуговування, телемедицина, яка дає можливість людям у сільській місцевості отримувати швидку консультацію від фахових лікарів з вузькопрофільних питань. Сільське населення активно складає декларації із сімейними лікарями, які в результаті отримують суттєво більшу заробітну плату від держави. Мешканці отримують ліки безоплатно або ж із незначною доплатою, а це можливо сьогодні завдяки програмі “Доступні ліки”, яка реалізовується з квітня 2017 року.

Село є фундаментом української державності, колискою національної культури та менталітету. Центром села в усі часи була церква, а її основою – українська духовність. Джерелом національної пам’яті, мови, культури, звичаїв і традицій з покон віків було українське село – кузня дієвих патріотів.

Після Революції Гідності сільське населення вперше за довгі роки отримало змогу будувати майбутнє сіл. Перші кроки із реформування місцевого самоврядування та створення перших в Україні об’єднаних територіальних громад одразу показали успішні результати. Реформування місцевого самоврядування та створення ОТГ покликане дати “нове дихання” перш за все сільським громадам, котрі до 2013 року перебували у стані занепаду.

Село – невід’ємна частина успішної економіки України як аграрної держави.  Реформа сільського господарства дає свої результати: вже сьогодні села створюють сільські молочні ферми, найрізноманітніші кооперативи з вирощування різної продукції починаючи від ягідництва та закінчуючи вирощенням овочів та фруктів. Село майбутнього -це село у якому живуть активні люди, яку є рушієм прогресу, бо розвиток починається з кожної окремої людини. Сьогодні села відроджуються!

Тому, відчуваючи значний поступ вперед у розвитку сільських територій, ми заявляємо та звертаємось до усіх здорово мислячих людей підтримати єдиного та чинного Президента України – Петра Порошенка, який твердо впроваджує політику розвитку нашої держави та веде її до беззаперечної перемоги та усестороннього процвітання!
Пам’ятаймо, що 31 березня 2019 року ми будемо стояти перед викликом: обрати перемогу або ж поразку. Ми переконані, що українці зроблять правильний вибір, бо з нами Бог і Україна!

Фото: galinfo

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини