Глава УГКЦ записав відеозвернення щодо виборів Президента

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) вважає, що вибори Президента України, які цього року збігаються із духовним шляхом Великого посту, є одним із важливих етапів нашого пасхального шляху, який, зокрема, розпочався від Революції гідності.
Таку думку він висловив у своєму відеозверненні щодо виборів Президента України, яке він адресував вірним УГКЦ і всім українцям, повідомляє медіа-ресурс УГКЦ.

Про це повідомляє Leopolis.news

Духовний лідер греко-католиків навів паралель з історією виходу вибраного народу з єгипетської неволі.

«Пустившись у цей шлях від рабства до свободи, ми, подібно як одвірки ізраїльтян, стали «позначені» кров’ю героїв Небесної сотні, їхньою пасхальною жертвою. Тепер ми опинилися перед наступним етапом нашої ходи – ходи в пустелі, але ходи до свободи», – підкреслив глава УГКЦ.
На його думку, Божий народ у пустелі опинився перед певним вибором: йти дорогою Божих заповідей, Божого закону, чи йти за тим ідолом золотого тельця, якого сам собі змайстрував. Адже золотий телець – це намагання людини вимірювати правильність свого шляху лише власним добробутом, вигодою, людським міркуванням.

Він переконаний, що наш вибір під час президентських виборів є надзвичайно подібний до того вибору, що його мусів зробити ізраїльський народ біля гори Синай: йти за справжнім, живим Богом, чи за золотим тельцем.

«Я хочу звернутися до всіх вас підійти до цього свідомого та добровільного вибору з великою відповідальністю. Я усіх закликаю: обов’язково прийти проголосувати й узяти участь у цих виборах. Я також заохочую йти до Божої правди, Божих заповідей, навіть якщо цей шлях буде тяжким, сповненим різного роду небезпек і випробувань. Не обираймо того, хто хоче сповнити наші приземлені людські, а й деколи низькі мрії. А йдемо за тим, хто нас веде дорогою Божих заповідей. Я хочу запросити всіх вас зрозуміти, що ваш вибір є важливим християнським духовним обов’язком», – наголосив у своєму слові глава УГКЦ.
Він переконаний, що українцям варто обирати того, з ким ми пройдемо наступний етап на шляху до свободи.

«Як ізраїльський народ мав спокусу повернутися назад до рабства, назад до Єгипту, назад до влади фараона, так само і ми маємо зараз вагання: йти вперед чи йти назад. Заклик, який скеровує до нас Господь, є закликом йти вперед до свободи, ставати вільними та гідними у нашій пасхальній ході. Нехай Господь дарує нам духовний шлях, який лежить через ці вибори як шлях до миру, істини та справжньої свободи», – зауважив глава УГКЦ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини