Вікенд у Львові: куди піти 23 і 24 березня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 23 і 24 березня. 

Гурт Tik Tu презентує альбом Ulitakis, а рокери Epolets представлять платівку з багатообіцяючою назвою «Культ», а також варто відвідати одну з найбільших ретроспективних художніх виставок в Україні —  інформує Дивись.info.

Музичні події

Гурт Фranko’ презентує міні-альбом «Світає»

23 березня, 20:00, Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

Фranko’ — українська Indie-Rock група, що гармонійно поєднує в своїй музиці вишукану жіночну тендітність із драйвом потужного року. Це ті музиканти, які розпалюють на сцені вогнище із драйву, чуттєвості і неоднозначних текстів.

Концерт гурту Epolets

23 березня, 19:00 Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Epolets – українська рок-група, створена в 2012 році в Одесі. Музиканти виконують пісні українською, англійською та російською мовами, експериментують зі стилями. Їх назвали майбутнім української рок-сцени на головному вокальному шоу країни «Х-Фактор». Платівка з багатообіцяючою назвою «Культ» – вже третя в історії існування колективу.

Гурт Tik Tu презентує альбом Ulitakis

24 березня, 19:00, !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Tik Tu – це ода радості. А відстань у два роки між першим і другим альбомом музиканти пояснюють тим, що працювали в студії тільки тоді, як то було в кайф.

З першого альбому Shuma інді-гурт Tik Tu вписався в урбаністичний звуковий ландшафт. Музиканти знайшли свою територію, делікатно балансуючи між так буцім і насправді, компілюючи звуки електронних і живих інструментів, залуповуючи окремі відтинки, розставляючи, де потрібно, наголоси, де потрібно, переходячи на шепіт.

Виставки

Виставка «Анархія. Між вулицею та інтер’єром»

До 10 квітня, Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18)

Моментом певного (повного) занурення для вуличного мистецтва у Львові стало оформлення (хоча більш точно було б сказати «бомблення») клубу «subkul’tura». Шаленство нашарування шрифтів смислів послань та візуальних знаків від багатьох різних художників безпосередньо на стінах клубу стерло межі між вулицею та інтер’єром (V.K.)

Виставка «Координати»

До 21 квітня, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Географічна координата – сліпа позначка на карті, проте й важлива складова ідентифікації місця, якщо йде мова про мистецтво. Сьогодні всі аспекти, в якому створюється твір є важливими, відкритими залишаються питання хто і для чого створює той чи інший продукт, яке суспільство буде споживачем цього продукту. В потоках інформації зображення втрачає свою цінність, особливо коли не позначається текстом, тегом і не прив’язується до координати певної культури. Проте останні тенденції вказують на те, що географічна координата викликає більший інтерес ніж інші нашарування смислів, в той самий час, локальність, як певна форма декларації допомагає усвідомити контекст та завершити образ митця.

Ретроспективна виставка Мирослава Ягоди

До 9 червня, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

На виставці представлені ранні твори, датовані другою половиною 1980-х рр., та частина останніх робіт Мирослава Ягоди, створених у 2010-х рр – в експозиції понад сотня знакових робіт художника.

Виставка Мирослава Ягоди – один із найбільших і найважливіших мультидисциплінарних проектів Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького у 2019 р., покликаний привернути увагу до музеєфікації та повноцінного введення в мистецтвознавчий обіг нових сторінок з історії українського мистецтва, твореного у Львові, формування яких співпало з активними подіями в Києві, Одесі, Харкові та інших великих містах України.

Кіноподії

Показ фільмів з програми фестивалю Suspaustas laikas (Литва)

23 березня, 19:00, Музей ідей (вул. Валова, 18а)

В програмі показ фільмів – Макіно Такаші (Японія), Ензо Чілло (Італія), Бенас Шарка (Литва) та зустріч з керівником фестивалю Suspaustas laikas (Стислий час) Артурасом Лютостанскісом.

Suspaustas laikas (Стислий час) з 2016 року щорічний фестиваль кіно, відео-арту та альтернативного мистецтва, що проходить в Ніді в Литві. Серія заходів, організована для знайомства з еволюцією незалежних форм мистецтва, сучасних тенденцій і перспектив. Наприкінці липня, в Ніді, на березі Балтійського моря відбуваються виставки, кінопокази, майстеркласи, зустрічі з авторами в рамках фестивалю Suspaustas laikas.

Освітні події

Філософські семінари. Семінар 1: Анрі Бергсон «Сміх». Павло Бартусяк

23 березня, 16:00, Центр міської історії (вул. Академіка Богомольця, 6)

23 березня в приміщенні кафе “Центру Міської Історії” стартують цикл філософських семінарів.

Метою буде повільне і глибоке прочитання філософських творів, їх інтерпретація та робота з першоджерелами. Семінари орієнтовані на меншу аудиторію й певну підготовку (прочитання першоджерела), але також відкриті для всіх охочих, хто має бажання і час занурюватись, обговорювати і працювати з філософськими текстами.

23 березня об 16:00 в приміщенні кафе «Центру Міської Історії під керівництвом Павла Бартусяка поринемо у текст Анрі Бергсона «Сміх».

Вечірки

Вечірка Basseidon

23 березня, 23:00, Львівський кіноцентр / Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а)

Basseidon – серія андеграундних рейв двіжів. Команду складають DJs різних стилів музики (Trap/ Jungle Terror /HardStyle /BassHouse /WitchHouse /G-House /Dubstep /Breaks /DnB /Hybrid Trap /FutureBass).

Лайн-ап: 

  • Twocrave (Trap/Hip-Hop)
  • Maleryk (Trap / Future Bass)
  • Black Market (Trap / Dubstep /Jungle Terror)
  • Pablo EscoBalitskiy (Hybrid Trap)
  • DJ Gydravlik (PsyBass)

Фото з відкритих джерел.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини